Nyomtatás
2014. július 08., kedd 12:42

Elhunyt Tasnádi László

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Tasnádi László a magyar testépítés egyik alapítója volt, óriási érdemei voltak a sportág elfogadtatásában, megismertetésében.
Laci bácsi volt az első edzőm, még Csepelen, a Béke téren, egy kis pince teremben.
Remek társaság volt ott, többek közt Pintér Feri is ott kezdett edzeni, Laci bácsinál.

Laci bácsi kategóriában, és abszolútban is nyert testépítő magyar bajnokságot, abszolútban a sportág legendás alakját, Bitter Istvánt is sikerült egyszer legyőznie.
Laci bácsi fekvenyomásban is volt magyar bajnok, legjobb nyomása 90 kg-ban 170 kg volt, ami akkor nagy dolognak számított, ezt természetesen ruha nélkül nyomta, hisz akkor még nem léteztek nyomó ruhák.

A Béke téri terem hogy egyáltalán megnyithatott, nagyban neki köszönhető, ne feledjük, ez nagyjából 1978-ban volt, amikor a testépítést még kapitalista egoista magamutogatásnak tartották, és a testépítők a karikaturisták kedvenc témáinak számítottak.

Csepelen kellett meggyőzni az elvtársakat arról, hasznos dolog 3 kis pincébe edzőtermet csinálni, hogy a fiatalok fizikuma javuljon, és legyen annak is lehetősége a sportolásra, aki nem akar versenyezni semmilyen olimpiai sportágban.

Szerintem ez nem volt egyszerű feladat, de végül sikerült, és a Béke téri termek több mint 10 éven keresztül működtek.
A rendszerváltás után, mivel semmit nem fejlesztettek rajtuk, tönkre mentek, és Laci bácsi korábbi tanítványánál, Pintér Ferinél helyezkedett el, mint teremedző.

Innen ment nyugdíjba, 2008-ban még jelen volt a Bodysport Kupán, láttam rajta, örül, hogy két volt tanítványa versenyeket szervez, és sikeresnek mondható.
Ez után sajnos az egészsége megromlott, és ma hallottam a hírt, hogy már sajnos nincs köztünk.

Laci bácsi, nyugodj békében!
Laci bácsi temetéséről később intézkednek.
Amint konkrétumot tudok, tudósítok a részletekről.
Vida Zoltán
Megjelent: 4149 alkalommal