Nyomtatás
2017. október 01., vasárnap 18:28

Pro Nurtrition Grand Prix, ahogy én láttam

Írta:  vida zoltán
Értékelés:
(0 szavazat)

Az idei Pro Nutrition Grand Prix volt a legszínvonalasabb, amit láttam.

Rendkívül sok, és jól felkészült versenyző, a regisztrációt leszámítva profi szervezés, baráti fogadtatás, remek hotel, pazar bankett.

A regisztráció kicsit lassú volt, talán még a szervezők sem számítottak ennyi versenyzőre, a két nap alatt állítólag több mint 300-an versenyeztek.

Meglepően erős volt a román csapat, határozottan emelkedett a román versenyzők felkészültsége, sok jó fizikumú román versenyzőt láttam, akikkel bizony számolni kell majd a nemzetközi versenyeken.

Szokás szerint nagyon erős volt az iráni csapat, ráadásul idén a létszámuk is magas volt, közel 40 versenyzőt hoztak.

Ezen felül még indultak egyiptomi, bolgár, lengyel versenyzők is.

Vagyis a színvonalra nem lehetett panasz.

Az irániak úgy jöttek, mindent bezsebelnek, úgy is viselkedtek, a színpadon, és azon kívül is.

 

Volt olyan kategória, ahol az első hat versenyzőből 4 iráni volt, de ennek ellenére, nem tudták leiskolázni a mezőnyt, a magyarok, és a románok is tartották velük a lépést.

A pontozásra összességében nem lehetett panasz, mondom ezt annak ellenére, hogy a saját klubom versenyzői két vitatható helyezést vesztettek.

Az irániak felkészültek voltak, de nem sportszerűek, nagyon nem tudtak veszteni, ha nem az történt, amit vártak, képtelenek voltak viselkedni.

Az ilyen jellegű viselkedést egy világbajnokságon eltiltással szokták jutalmazni, itt azonban erre nyilván nem volt lehetőség.

A magyar versenyzők remekül szerepeltek, nyertük az maximum súlyos fekve nyomást, két junior súlycsoportot, atleticben az alacsony kategóriát, mastersben az egyik kategóriát, testépítésben a nehézsúlyt, és az abszolútot is.

Abszolútban Dudás Ádám egy IFBB Pro iránit előzött meg, ami nagyon nagy dolog.

Az IFBB most már engedi más szövetségeknél is versenyezni a profi versenyzőket, így számítani lehet a kevésbé nagy nevű IFBB profikra a különböző szövetségek, cégek pénzdíjas versenyein.

Összességében azt gondolom, maximálisan elégedettek lehetünk a magyar versenyzők szereplésével, büszkék lehetünk a versenyzőinkre.

Gratulálok az összes magyar versenyzőnek!

Vida Zoltán

Megjelent: 2131 alkalommal