2007. november 20., kedd 17:04

VII. World Cup Grand Prix - Bulgária

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
[képek a galériában]

Yanislav Tachec Bolgár Szövetség elnökének személyes meghívásának eleget téve nekivágtunk személyautóval a nagy ismeretlenbe. Mivel az anyagi keretünk korlátozott így a tervezett WABBA vb helyet a Bulgáriában megrendezett Fitness Kupát választottuk. Ösztönző volt még a pénzdíj is ami fedezte a költségeinket és még maradt is valami. Egyébként is megfogadtuk, hogy vb, eb-én kívül csak pénzdíjas versenyeken indulunk, mert elég volt négy éven keresztül tömni a pénzt a sportba egy üveg ásványvízért és lejárt újságokért.

Csütörtök du. 5-kor indultunk három fős magyar delegációval. Iszonyatos utunk volt amit nem ajánlok senkinek. Közel 24 órás folyamatos vezetés után épp, hogy odaértünk a regisztrációra. Pénteken este szelektálták a versenyzőket, mert ott nem úgy van, hogy abban indulsz amiben akarsz, hanem a bírók megnéznek mindenkit a színpadon és eldöntik, hogy milyen kategóriában indulhatsz. Egyébként nyolc nemzet képviseltette magát igen erős mezőny gyűlt össze. A Bolgár elnök azzal teszi színvonalassá a versenyét, hogy figyeli az Európai elitet és személyesen meghív versenyzőket így biztosítva a verseny színvonalát. Meglepetésünkre még Dániából és Svájcból is voltak atléták. Gróf Brigi erre a versenyre rendesen bekészült és meg is hozta a várva várt eredményt. Mint tudott évek óta Palatinusz Tünde készíti fel a versenyekre és kíséri mindenhova, mint egy anyatigris. Briginek azóta áll a zászló amióta Tünde szárnyai alatt versenyez. Nélküle szerintem Brigi már rég abbahagyta volna.


A verseny du. 3-kor kezdődött a szelektálással, a döntők meg este 7-kor. Egy nagyon jól előkészített színházban volt a verseny és minden adott volt a jó felkészülésre a színpadra lépéshez. Három kategória volt, férfi body, női body és női fitness.

A férfi bodyt nyugodtan át ugorhatjuk, mert feledhető volt. Ha az elnök nem hív meg egy-két külföldi versenyzőt akkor csak fehér bölényekkel lett volna tele a színpad. Itt egy Szlovén srác nyert akivel jó barátságba keveredtünk. Ő is rendez Szlovéniába pénzdíjas versenyeket és megkért minket, hogy a Brigin kívül szedjünk össze egy csapatot a következő versenyére, mert még magyarok nem képviseltették magukat a korábbiakban. A Bolgár testépítés meg sem közelíti a mi szintünket.

A női bodysoknál viszont tátva maradt a szám. Csodálatosan felkészült gyönyörű izomzattal rendelkező csajok voltak. A Bolgárok nemzeti hőse és istennője a harmadik helyre szorult egy svájci és egy szlovén csaj után. Komolyan mondom, hogy ritkán látni ilyen gyönyörű bodys csajokat.

Ami nekünk a legfontosabb a fitness kategória következett. Itt a bolgár versenyzőkön kívül még részt vettek Dán, Román, Szlovák, Ukrán és Magyar nemzetiségű versenyzők. Mikor a színpadra álltak a lányok már szembetűnő volt a Brigi főlénye, de féltünk a Szlovák világbajnoktól, mert egy egész oldal dicshimnuszt mondtak róla. Itt még a megszokott gyakorlaton kívül még estélyi ruhás felvonulás is szerepelt amit ugyan úgy pontoztak. Hál istennek itt nem működött a sportdiplomácia, mint az IFBB-nél és Brigi egyhangú pontozással nyert. Ezek után jöttek a banketten a tv és rádió interjúk.

Mindent összevetve az utazás fáradalmaitól eltekintve, azt mondom megérte.

Jövőre érdemes lenne kimenni egy nagyobb csapattal.

Üdv: Sasa
Megjelent: 222 alkalommal