2007. szeptember 29., szombat 23:45

Edzés videók a Bodysporton!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Ígéretünknek megfelelően, bemutatjuk az öt fő izomcsoport edzését, hogy a gyakorlatok helyes végrehajtását minél több sportoló láthassa, és útmutatást, kedvet kapjon az edzéshez.

Elsőként a mellizom edzését mutatjuk be.
Mell izom edzése

 

Természetesen nem minden gyakorlatot mutatunk be, később talán erre is sor kerül, inkább egy teljes edzést végzünk, jól feléapített elvek szerint.

Nyilván nem azt állítom, hogy csak ezek a gyakorlatok léteznek, hiszen az elvek figyelembe vételével a gyakorlatok variálhatók, a lényeg a gyakorlatok kivitelezésén, és az edzés felépítésén van.

 

Tehát ami a lényeg, az edzést mindig megfelelő bemelegítés előzze meg! A súlyzós edzést magas ismétlésekkel kezdjük, majd ahogy a súlyt növeljük, az ismétlési szám csökken, a pihenő idő nő. Tömegnöveléskor legalább nyolc ismétlést végezzünk. Nyilván teljesen kezdők ne másolják le ezt az edzést, hiszen nekik nincs szükségük hat gyakorlatra egy izomcsoportra.

 

Tehát az edzés elvi felépítése: mivel a felső mellizmok nehezebben fejlődnek, így ezzel kezdünk. Ferdenyomás ingás gépen, erő gyakorlat, kiválóan fejleszti a felső mell izmokat. Bemelegítés után két nyolcas ismétlés, nehézsúllyal. Fekve nyomás, szintén erő gyakorlat, alap gyakorlat a mellizom fejlesztésére. Bemelegítés után kétszer nyolc ismétlés, nehézsúllyal. Erő gyakorlatoknál a pihenési idő mindig teljes! Ingás gépen végzett összenyomás, felső és a belső mellizmokra. Bemelegítés után két sorozat, 8-10-es ismétlés.

 

Tárogatás padon, tízes ismétlések, rövid pihenő idővel, nyújtó, izoláló gyakorlat. Nyújtott karú lehúzás gépen, szintén rövid pihenővel, tízes ismétléssel.

 

Az utolsó gyakorlat három sorozat karos összehúzó gépen, legalább tizenkettes ismétléssel, rövid pihenő idővel. Kiváló izoláló gyakorlat az edzés végén. A gyakorlatokat Sára Fráter György, Kozaróczy B.D. Tibor mutatja be, az operatőrünk Lakatos Múmia Mihály volt.

Vida Zoltán
Megjelent: 22498 alkalommal