2007. november 24., szombat 15:14

" Keserű pirula" III.ARÉNA kupa - 2007

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Mint az "ARÉNA kupa" egyik szervezője - a főszervezői tisztség Bogáti Árpi kiváltsága -, etikátlan lenne elemeznem saját versenyünk, szervezési, kivitelezési szempontokból, tudjátok az elfogultság rákfenéje engem is megfertőzhet, a negatív tényezők felsorolását -tagadhatatlan az is akadt- bírálóink nagy előszeretettel megteszik és ez így van rendjén, okulunk majd belőle.



Pozitívumokat pedig bőven sorolt -köszönet érte- Kozaróczy " Bold Devil" Tibériusz, még a verseny másnapján, a végeredmény közzétételével pedig megkönnyítette a feladatom.

"Summa-summarum" a visszajelzések közmegelégedésünkre többnyire pozitívak, mind a "szenvedő alanyok" (versenyzők) mind az " ezer fejű cézár" (közönség) részéről.Márpedig ugyebár nekik, és értük szervezünk versenyt, így az ő bírálatuk a mérvadó mindenek felett.Ha a sportág szolgálatába álltunk, úgy vélem a versenyzők szempontjai a legfontosabbak , nem pedig saját nimbuszunk fényezése. Ha nem tévedek mi vagyunk a versenyzőkért, nekünk kell érdekeiket képviselnünk, nem pedig fordítva. Dehát mint bármi ez is nézőpont kérdése, nyilván akad köztünk olyan is ki más megfontolásból szervez versenyt. Ám tegye, lelke rajta !



Voltaképpen nem is magáról a rendezvényről szeretnék írni hanem azokról a - számomra érthetetlen - momentumokról , melyek a háttérben zajlanak.Elemezzük tehát a tények árnyoldalát , mely szomorú valóság ám bőséggel akad belőle.

Az emberi passzivítás nem ismer dimenziókat !!! Fényévekkel a verseny előtt mérföldes betűkkel kiplakátoltuk az Infernoban (mint ahogy Árpi is az Arénában) számtalan helyen , hogy elkerülhetetlen szemfókuszban legyen , minden adattal ellátva , mikor , hol ... stb. kerül megrendezésre a verseny.Természetesen a pulton is ott ékeskedett (vagy inkább éktelenkedett) a plakát , ott hol lehetetlen nem észrevenni.Legalább is azt hittem.Én hiszékeny naiv!Nem először fordul elő - mint ahogy nem is utoljára - hogy egy vendégeknek szánt hirdetés (eseményről , ünnepi nyitvatartásról...stb.) a terem minden látható zugába kifüggesztésre kerül és a "kedves vendég" számára valahogy mégis láthatatlannak tűnik.Rákönyökölve , méla unalommal felteszi a kérdést : "Hogy lesztek nyitva május elsején?..." Ha rábökök a ronggyá könyökölt hirdetésre , melyen hanyagul támaszkodik , jön a szabadkozás : "Ja bocs nem láttam!..." Hogyan? És miért nem? Lusták vagyunk 5 másodpercet szánni életünkből hogy rátekintsünk arra a rövid hirdetményre mely nekünk van kifüggesztve?Hajlandó inkább lejönni az adott napon bőven zárás után,eltékozolván 1-2 órát szabad idejéből az említett 5 másodperc helyett, hogy időben tudomást szerezzen arrol ami neki,miatta van kiírva. Erre bezzeg nem lusta! Mi több,másnap még csípősen meg is jegyzi;"tegnap erre jártam dú.4órakor és zárva voltatok!"Hát persze! A terem vezető tehet róla ,hogy nem értesítette időben "Őmélttóságát".



De térjünk vissza a versenyre:ott vírit tehát a plakát! A 140-150 vendégből észlelik úgy húszan,abból talán tízen eljönnek megnézni a versenyt.Másnap:terefere a versenyről-mármint azok körében kik ott voltak-a többiek meg csak bámulnak érthetetlenül mint"Bálám szamara"..."milyen verseny volt tegnap?...hogyhogy nem tudtam róla?senki nem mondta, hogy lesz verseny...?"Naná,az én hibám!"Mea culpa!"Ám ha időben szólsz az eseményről.csak legyint mélán."Engem nem érdekel a versenyzés,nem azért járok terembe.Különben sem akarok olyan nagy darab szálkás ,inas lenni!"(rábökvén kétségbeesetten egyik-másik szakújság címlapján vicsorgó Kevin Levrone-ra,vagy valamelyik hasonló méretű őslényre.)Lám -lám milyen könnyen adják azokat az undorító túldimenzionált méreteket.Mi szánalmas ostobák ezt eddig,hogy nem tudtuk?!...pedig nem kell mást tennünk csak egy hipergéniuszt megkérdezni,hogy működik ez a folyamat.Mi az az eljárás melytől annyira retteg a túlméretezett idomok miatt,mert nekünk igényteleneknek azt az útat kell követnünk.(Jó tudni milyen roppant egyszerű a megoldás)"Bold Devil Tiberius"és a többiek figyelem!Marha egyszerű hatalmas masszát felpakolni,melytől mások annyira fosnak,ti barmok meg szenvedtek néhány deka izomért,néhány miliméter átmérőjért! Ejnye! Csak kérdezzetek.Mármint olyasvalakit ki ért is hozzá!
Konditerembe jár 5-10éve és fogalma nincs hogyan zajlik le egy testépítő verseny,hol van a végkifejlete egy gyötrelmes felkészülésnek mivel még nem látott csontig mumifikált hús-vér testépítőt élőben, hiszen nem érdekli a verseny. Olyan ez-ha élhetek egy analógiával-, mint az, aki mondjuk képzőművészeti tanhallgató,de még életében nem ment el egy kiállításra.Na és honnan tudhatja,hogy nem szereti a sportágat verseny színtjén, ha soha nem volt még versenyen.( Utálom ezt az ételkülönlegességet, igaz még nem kóstoltam!...) Ezt nevezik teljes értékű ellentmondásnak.



Tudom, meddő próbálkozás megváltanom a világot, más irányba terelnem az emberi mentalitást,hiszen az érintettek nem csak egy Aréna Kupa (vagy bármelyik más testépítő, fittnes verseny) iránt tanusítanak maximális közönbösséget, mely Győr szomszédságában zajlik nulla forint belépődíjjal, nagy kaliberű versenyzőkkel, hanem e sorok iránt is, melyeket el sem olvassák, de még csak a Bodysport weboldalát sem ismerik, mert ugyebár nem érdekli a sportág. Unalmukban járnak kondizni, vagy már megunták a dohos kocsmák egyhanguságát, netán menekülnek a család terrorja elől, nem pedig hellyel-közzel fejlődési szándékkal.Azok akik nézik, olvassák a honlapot, versenyekre is eljárnak, érdekli a sportág, adnak magukra. Kvázi ez egy patthelyzet, vagy ha úgy tetszik a huszonkettes csapdája.



Tisztában vagyok vele, mindez kiáltás a pusztába, nem fogom felrázni a méla közöny sötét mélyében szunnyadó üres lelkeket,.az égadta világon semmi nem fog megváltozni e sorok nyomán, de a keserűség néha túlcsordul az ember lelkében és csak úgy képes megszabadulni e nyomasztó érzéstől, ha olykor kinyögi magából.



Mindazonáltal ugye nem bűn ha jövőre és utána is rendezünk Aréna kupát és Inferno trófeát?! Ám ha mégis bűn,vállalom a vele járó kárhozatot!


"múmia"
Megjelent: 227 alkalommal