2007. november 27., kedd 18:54

Modenai benyomásaim, egy nagy versenyről

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
[képek a galériában]

Mindenki másképp látja, én a magam benyomásait közlöm. Előbb a jókkal indítok. A színvonal nagyon erős, a mezőnyben különböző szervezetek E.B. , V.B. , döntősei, dobogósai, sőt bajnokai indultak. Nyilván nem mind maximális formában, de jól felkészülten.

A helyszín, a szervezés, méltó volt a verseny színvonalához. A bíráskodás összességében jó, belül maradt a szokásos tévedési küszöbön. Szándékos, csalás ízű végeredmény nem volt, persze voltak bírói tévedések.

Ami nem tetszet, nem fogadtak minket úgy, ahogy egy külföldi csapatot illik, tudomásul vették, hogy indulunk, és ennyi. Nem babérkoszorúra számítottam, de pénzemért sem vehettem delegációs kártyát, pedig tudták, nemzetközi bíró vagyok, és csapattal érkeztem. Sajnos, ez a videó felvétel minőségén néhol látszik, lökdöstek, és néha elhaladt egy néző előttem, miközben én kameráztam.

A verseny kiírást többször változtatták, és a beígért 40000 Eurot nem osztották ki. Még a verseny napján is változott a díjazás az utolsó internetes kiíráshoz képest. Reklamáltunk, de nem hatotta meg őket.

A kategóriák első három helyezettje testépítésben nem kapott semmit, csak a lehetőséget, hogy részt vegyen az abszolút versenyben, ahol a kiírással ellentétben csak az első hármat díjazták. Eredetileg az első hatról volt szó! A tanulság nem elég a kiírást elolvasni, a félreértések elkerülése érdekében telefonon le kell tárgyalni. Nem ide vág, de kikívánkozik belőlem egy apró megjegyzés. Szállást úgy kell foglalni, hogy kérni kell visszaigazolást, hogy a foglalás rendben van. És ha ez nincs, nem az a megoldás, hogy bepakolok annak a szobájába, a megkérdezése nélkül, akinek van. Nem bántó szándékkal, de így illik.

A magyar csapat kötelező gyakorlatit felvettem, a videókat folyamatosan közöljük. Minden magyar induló, képességéhez képest jó formában volt, formájukhoz gratulálok!

Elsőként a -75 kg versenyét adjuk le, utána folyamatosan a többit. Zsolti csúcsformában volt, harmadik lett, helyezése megérdemelt, az olasz I.F.B.B. világbajnok mögötte végzett, negyedik lett, ennyit a színvonalról. Minden résztvevő magyar sportolónak őszintén gratulálok!

Eredmények:

  • - 75 kg
    • Major Zsolt
      Több, mint 20 fős mezőnyben 3. helyezést ért el, megelőzve az IFBB világbajnokot, aki a 4. helyet szerezte meg
  • - 85 kg

    • Kozaróczy Tibor
      Több, mint 20 fős mezőnyben 6. (döntős) helyezést ért el
    • Molnár Péter
      Nem került döntőbe
  • 95 kg alatt

    • Remzső Ferenc
      Nem került döntőbe
  • Fitness

    • Gróf Brigitta
      5
      . helyezést ért el. A WABBA világbajnoka nem került az első 6-ba!
  • Női testépítés

    • Balla Ivett
      Nem kerület döntőbe
Vida Zoltán
Megjelent: 232 alkalommal