2007. december 19., szerda 19:59

III. ARÉNA kupa (rövid elemzés Lakatos Mihály tollából)

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
[képek a galériában]

Szerény verseny, mely nem vetekedhet propaganda,díjazás,nézettség,szervezés tekintetében egy Superbodyval, Fitparádéval vagy Bodysport kupával, arra hivatott szándékkal megszervezve, hogy a szunnyadó nyugati régiót felrázza belefásult közönyéből, kiragadja az ifjú nemzedéket a sportág iránt tanúsított hiperpasszív megnyílvánulásából, de főként, hogy a száműzetésban sanyargó sportág szenvedő alanyait emberként tisztelje és szolgálja. (A laikus közvélemény sajnos tudjuk milyen méltatalan előítéleteket táplál a testépítőkkel szemben - felfújt izomagyú csűrhe, tuskónemzedék, arrogáns horda...stb.)


Nem tisztem agyon ajnározni egy olyan rendezvényt melynek -Bogáti Árpi főszervezése mellett- magam is szervezője voltam, hiszen mint tudjuk az öndícséret gyalázat. Mindent lehet jobban, precízebben megszervezni - a világot is lehetett volna tökéletesebbé teremteni ( ez is egy kritika, tehát könnyű a készmunkában hibát találni ), ám a visszajelzések túlnyomó többségére hivatkozva - és ezek száraz tények- elmondhatjuk , hogy összeségében elégedetten nyilatkoztak a versenyzők és a nagyérdemű egyaránt, mely már az ünnepélyes megnyitó pillanataiban megadta az alaphangot és mindvégig aktív maradt, akár csak az a maroknyi - de minőségéban nem elhanyagolható - elcsigázott marcona kolosszus, kik három kategóriában vívtak ádáz csatát a csornai művház "kínpadán".

A -75 kg-os kategóriában szoros küzdelemben a Vida fitness-es Major Zsolt tömörebb-kerekebb felsőtestének köszönhetően egy hajszállal jobbnak bizonyult a roppant száraz extra struktúrával rendelkező Lénárd Lajossal ( Johnny fitness ) szemben.(Szerintem neki is arany dukált volna, dehát a szabályok értelmében valahogy el kellett dönteni a sorrendet.) Mindketten sokat javultak a tavaszi idényhez képest, és ha így folytatják a jövőben megkeserítik az ellenfelek életét.(igaz ezt már az ősz folyamán is megtették)

Mentségéül szolgáljon a Body Aréna élharcosának Bogáti Árpinak (3), hogy nem hozta a tőle megszokott formát - öt héttel korábban Szerbiában, a NABBA Európa kupán péppé zúzta a mezőnyt, és az abszolút címet is bekebelezte - de mint tudjuk rengeteg energiáját felemészette a verseny szervezése, így mindössze ennyire futotta a tartalékaiból.



A szárnyait bontogató Obertol "Oby" Dávid ( Inferno Győr ), ha a jövőben genetikai adottságait maximálisan kiaknázza, még sokra viheti. A megérdemelt negyedik helyet takarította be a már rutinos a TIFIT-es Ványai János (5) előtt.

A -90 kg-os súlycsoportban Kozaróczy "Bold Devil" Tibériusz ( Vida Fitness ) győzelme egy pillanatig sem forgott kockán." Kopasz ördög" az őszi idény egyik legeredményesebb versenyzője -Kathi "Hegyi Gorilla" Béci mögött, így várható volt, hogy - bár verejtékes küzdelemben Major Zsolttal szemben - az abszolút győzelmet is bekebelezi.

A kategória ezüstöse Tóth "Hardman" Gábor ( Iron Bull Fitness-Fertőd ), évről-évre javuló fazonnal lép reflektorfénybe.Bravissimo "Hardman" !

A "bronzos" Baski Sándornak ( Power Track ) improzáns tömegén még "szárítania" kellene a jövőben. Ha ezt a nem egyszerű feladatot megoldja sok borsot törhet az ellenfelek orra alá.

A kategória negyedik helyezettje, az egyéni induló Nagy Péternek a mezőny kicsit nagy falatnak bizonyult, de nincs oka az elkeseredésre.

A +95 kg-ban sajnos az előnevezések ellenére mindössze két versenyző vonult a színpadra.Külön dícséretet érdemel Sére Sándor (Erdély) ki közel 500 km-ről érkezett Csornára, hogy jelenlétével megtisztelje szerény versenyünket.Ő egy nagy múltú versenyző, így nem meglepő, hogy nyerte a kategóriát Nagy Pétert (Colosseum Győr ) megelőzve ki tisztességel helyt állt élete második versenyén.

Abszolút győztes a Vida Fitness frontembere,Kozaróczy "Bold Devil" Tibériusz.

Hibák természetesen akadtak a szervezésben , rendezésében (majd a jövőben megpróbálunk okulni belőle), de az vesse ránk az első követ ki - mindenki hiánytalan megelégedésére - tökéletesen kivitelezne egy testépítő versenyt !

Támogatóinknak köszönhetően a Power Track mellett a Pannon Mill, B.D Hungary S.K.F, Activita Hungary kft, Mosonacél kft, Amino Star, Arany Tulipán étterem,Susana Aerobic, Body Aréna,Inferno,Bodysport webmagazin,Ultimate Nutrition,Coca-Cola, Bodybuilder webmagazin, Abdai Imre képviselő. Reméljük jövőre is tető alá hozhatjuk majd a negyedik - immár tradícionálisnak mondható  Aréna kupa testépítő versenyt.


"múmia" ( Lakatos Mihály )
Megjelent: 257 alkalommal