2008. április 24., csütörtök 21:57

A Magyar Kupák színvonaláról

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Az utóbbi három évben sajnos nagyot romlott a magyar kupák, magyar bajnokságok színvonala. Az igazán elit élmezőny évek óta nem indul ezeken a versenyeken.
Vajon elégséges azt mondani, nem számít, majd jönnek újak, nem érdekes a színvonal, a szponzorokat úgyis csak az indulók létszáma érdekli, és a minisztérium is erre adja a támogatást. Lehet, hogy így van. Nagy kérdés azonban, hogy azok a versenyzők, akik megnyerik ezeket a versenyeket, vajon kinek tudnak példaképpé válni?
Annak idején olyan versenyzőket láthattak a fiatalok, akik méltán váltak példaképpé.
Vékony Zoltán, Kiss Jenő, Kupcsik László, Lantos János, Földi Zoltán, Kormány Mihály, Scorus Bernát, és még jó páran csatáztak ezért a címért, fontos volt a számukra.
És a szövetségnek is fontos volt, hogy ezen versenyzőket színpadon lássa.
Most mindenki a Szuper Bodyra koncentrál, a felsorolt nagynevű versenyzők ma nem indulnak magyar kupán, magyar bajnokságon.



Szó volt róla, a magyar kupa után, esetleg színpadra léphetnének, pénzdíjas verseny keretén belül, de végül a szervező úgy döntött, nincs rájuk szükség, nem pazarolja rájuk a szponzorok pénzét. Ezen sportolók, akik méltán válhatnának példaképpé, a szövetségi versenyeken nem kívánatosak.



Ha szabadidő sport versenyen indulnak, eltiltással fenyegetik őket. Független attól, hogy nem indulnak más szövetség által szervezett versenyen.
Érdekes, mindenki bírálja az elnököt, de csak a háta mögött. Hogy is van ez? Olyan versenyzők, akik régen méltatlankodtak, hogy a magyar bajnokságon csak másfél milliót osztunk szét, most nincs kifogásuk, legalábbis nyíltan nincs. Már nem probléma, hogy nem kapnak semmit. Sőt az sem, minden versenyre saját pénzükön utaznak.
Sőt, látszólag még helyeselnek. Most Pintér Feri próbál nyújtani valami mást. Önzetlenül, saját erejéből. Kíváncsi vagyok, vajon hányan állnak mellé? Mert ha így jó, ahogy van, akkor az elnököt ne szidja senki. Ne bírálja a háta mögött. Akkor ez a sport ezt érdemli.
Bele kell törődni. Akkor olyan versenyekre van szükség, amit az elnök úr rendez.

Vida Zoltán
Megjelent: 387 alkalommal