2007. szeptember 29., szombat 16:56

Tömegnövelő edzésmódszerek haladó testépítőknek: a kontrolált csalásos edzés

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Haladó testépítőknél nem elegendő az edzésprogram automatikus végre hajtása.
Ezen a szinten ennél többre van szükség. Az izmokat sokkolni kell, így kényszerítve őket a gyorsabb fejlődésre.
A túlterheléses edzés, pumpálás a sorozat utolsó szettjénél, súlycsökkentés az utolsó sorozatoknál, negatív ismétlés az utolsó sorozatoknál edzésmódszer után, most a kontrolált csalásos edzésmódszert mutatjuk be.
Persze ez nem azt jelenti, hogy minden gyakorlatnál csalunk, hanem az utolsó sorozat utolsó ismétléseinél a holtponti fázisban, vagy az indítási fázisban egy kontrolált csalás segítségével fejezzük be az utolsó ismétléseket.

Kezdőknek nem ajánlott, bár sérülés veszélye relatív csekély, egy olyan ember esetében, aki megfelelő edzés múlttal rendelkezik. Egy kezdő nem ilyen. Neki az alap programok elegendők.
Nagyon fontos a megfelelő bemelegítés. A nélkül könnyen megsérülhetünk.

Megfelelő táplálkozással, pihenéssel kombinálva sikeres módszer lehet, előnye, hogy önállóan végezhető, nem szükséges hozzá edzőpartner, hiszen megfelelő tapasztalat esetében érezni kell, milyen súlynál, és mennyit kell csalni, a gyakorlatok melyik fázisánál.
Nagyjából bármilyen alkatú testépítőnek ajánlott, feltéve, ha ráérez, és reagál rá.
Nagyjából 10 hétig javasolt, ennyi idő alatt kiderül, reagál rá a testünk, vagy más módszert válasszunk.
És 10 hét után nagyjából 4 hétig hagyjuk az izületeteket, izmokat, regenerálódni, ellenkező esetben nagy a vészéje, hogy izületi, vagy izomsérülést szenvedünk.

Tehát a lényeg, egyik módszer sem kizárólag hatásos, testalkatunk, lehetőségeink segítségével kell kiválasztani azt, ami a legmegfelelőbb.
Reméljük, lesznek páran, akik kipróbálják majd valamelyik módszert, és segítségével gyorsabb fejlődést érnek el.


Vida Zoltán
Megjelent: 5271 alkalommal