2008. november 03., hétfő 21:26

Beszámoló a második Bodysport Kupáról

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Második Bodysport Kupa. Rengeteg munka, előkészítés, idegesség.
De kárpótol, hogy jól sikerült. Először is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítettek. Elsőként Pintér Ferencnek, akivel közösen szerveztük a versenyt.
A szponzoroknak, akik segítettek. Az Integrit XX. K.F.T. , a Power Track, a Gym Magazin, a Scitec, a Peak, az Aktívlab, a Cardiólife K.F.T. az Isostár.
És a szakmai stáb. Kathi Béla műsorvezető, Torma Krisztina felvezető bíró, Kenderes Gáborné jegyzőkönyv vezető, Erős Anita, aki mindenben segített.
A bírói kar: Szegedi Zoltán nemzetközi bíró, Huszár Ernő nemzetközi bíró, Pál Móni nemzetközi bíró, Földi Zoltán Európa bajnok, Volent András magyar bajnok, Czimmermanné Anikó első osztályú bíró.
Köszönet minden versenyzőnek, aki megtisztelt, a premium kategóriás versenyzőknek különösen, akik nem csak a nyereményért jöttek el, hiszen éves felkészülésük különböző cégek állják.
Rövid benyomások a versenyről. Gyors, pörgős, jó hangulatú verseny volt, korrekt pontozással. A modell kategóriánál én más eredményt vártam, de ez a legszubjektívebb kategória, fogadják el azok a versenyzők, akik számukra nem megfelelő helyen végeztek, senki nem akart kitolni velük, egyszerűen ez most így alakult.
A többi kategória pontozásánál teljesen egyértelmű volt a sorrend, egyedül a Nagy Levente, Kovács Feri párharcnál volt megosztott a bírói gárda. De itt sem történt igazságtalanság, két nagyjából hasonló képességű versenyző közt minimális különbség döntött.
A versenyzők jól felkészültek, mindenki a maximumot hozta.
A junioroknál Hári László nyert, megérdemelten. Erős mezőnye volt, több összevetésre volt szükség a sorrend eldöntéséhez.
Klasszikus testépítésben a nagy favorit Zombori László második lett, nem kísérte figyelemmel a verseny kiírást, így bemelegítés nélkül kellett színpadra állnia, és ez egy ilyen erős mezőnyben luxus.
A bajnok Nagy András lett, a körülményeket figyelembe véve jogosan.
Fitness formában Nagy Orsolya, és Kellner Zsuzsi szoros csatát vívtak, szerintem a közelgő v.b. is a kettőjük párharcáról fog szólni.
A kategória másik két versenyzője is jól felkészült, de még a két favoritot nem tudták megszorítani.
Fitnessben két remek versenyző, Szántai Dóra és Varga Linda csatázott. Végül Dóri nyert, megérdemelten. De örvendetes, hogy Linda is remek formát hozott, szerintem szép jövője lesz a sportágban.
Masters kategóriában 60 év felett bajnok Czimmermann Ferenc, Békéscsaba. A nagyszerű sportember hosszú kihagyás után tért vissza, korához képest remek formában.
Masters kategóri, 50 év felett a bajnok Lakatos Mihály. Medek Tibor is jól felkészült, színvonalas csatában végül Misi győzött.
Masters 40 év felett a bajnok Balogh László, Hegedűs István előtt. Mindkét sportoló utazik a Mexikói v.b.-ra.
Testépítés -168 cm, a bajnok Major Zsolt, Lakatos Mihály előtt. Mindkét sportoló tagja a N.A.C. szövetség világbajnokságára utazó keretnek.
Testépítés -178 cm. Három remek versenyző, nemzetközi szinten is elit kategória.
A bírok egyértelműen látták a sorrendet, Tóth Dániel a világbajnoki cím legnagyobb esélyese.
Testépítés +178 cm, a bajnok Kovács Ferenc. Ha fel tudja hozni a váll, hát szélességét, nemzetközi szinten is eredményes lehet.
Nagy Levente remek formát hozott, neki a lábtömegén kell javítani, és akkor nemzetközi szinten is eredményes lehet.
Külön díjat kapott Kellner Zsuzsa, a legjobb gyakorlatért, La Llave Alex mint a legtöbbet fejlődött versenyző. Az abszolút testépítő bajnok Tóth Dániel lett.
Minden részt vevő sportolónak gratulálok, és köszönöm a részvételt.

Vida Zoltán
Megjelent: 148 alkalommal