2008. december 09., kedd 10:55

Román Kupa, 2008

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A hamburgi N.A.C. Univerzummal egy időben hozták tető alá a Felnőtt Testépítő-és Fitness Román kupát, meglepő módon ősszel, ki tudja miért?
Méghozzá Szászrégenben, Bogáti Árpi szülővárosában, melyen személyesen nem voltam jelen épp a hamburgi verseny miatt,de Palecian Judit kint volt, sőt indult is rajta tehát beszámolóját hiteles forrásként könyvelhetjük el.
Tizennégy versenyző! No nem kategóriánként, hanem összesen.
Képek a versenyről
Lesújtó! Még csak az sem mondható el,hogy egy napon került megrendezésre a N.A.C-al, és ez okozta a kritikán aluli létszámot, ugyanis Hamburgban egy fia román versenyző nem volt jelen, de még a Csehországban zajló Junior-és Masters vb. sem igazi kifogás, hiszen a Román Kupa nem korcsoportos volt.
Tehát hová tűntek a felnőtt nagyágyuk?A kérdés lehet,hogy prózai,de a válasz annál egyszerűbb.
I.F.B.B. verseny volt, és azt hiszem ezzel mindent elmondtam,nem szükséges kommentálni, hová tart buzgó igyekezetében a hivatalos világszövetség.
Úgy tűnik, nem csupán Magyarországon vannak gondok az I.F.B.B. házatáján.
Netán egy válság kezdetéről lenne szó, melyet a sport szent prókátorai idéznek elő mindenféle fennkölt eszme sötét leple mögé bújva?
KI tudja...illetve precízebben ki nem tudja?
Alacsony létszám ide vagy oda, ez mit sem von le Judit érdemeiből, hogy egyöntetű pontozással nyerte a női testépítő kategóriát, hiszen egy többszörös román bajnokot, Mihaela Pasare utasított maga mögé, ki tömegét illetően inpozáns jelenség volt a színpadon, ugyanis cirka 15 kilóval súlyosabb volt Juditnál.
Győztesként díja 300Ron, kb.20.000ft, egy sárga műanyag sál illetve egy 8 cm-es mini szobor volt, és egy 900gr-os protein.
Úgy látszik román szervező kollegáink is kitesznek magukért nagylelkűség tekintetében.
Ha már I.F.B.B.,legyen kövér.
Az összevont férfi kategóriában a marosvásárhelyi Engi Dénes testépítő múltjához méltóan a dobogó harmadik fokára állhatott.
Hangulatában is langyos volt a verseny, majdhogynem néma közönséggel,fagyos légkörrel.
Mindezen persze nem kell csodálkozni, hiszen tudjuk...ez a body, már nem az a body!

"múmia"
Megjelent: 133 alkalommal