2008. december 16., kedd 09:46

Nemzetközi testépítő, és fitness verseny, Lúgos, Románia

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

HA LUGOS, AKKOR VERSENY!

Harmadik alkalommal rendezték meg december 13.-án, Lúgoson, a Florin Teodorescu Classic férfi testépítő, és női fitness versenyt.
A körülmények sajnos úgy alakították, hogy csak az őszi versenyidény befejezése után két héttel sikerült tető alá hozni ezt a rendezvényt, mely megérződött a versenyzők létszámán és formáján.
Azért volt néhány kivétel, Szántai Dóra, "Oby," vagy Liszka Péter-, de ez nem akadályozta meg a lelkes közönséget, hogy nemes egyszerűséggel ellepje a Traian Grozavescu elegáns színház nézőterét.

A verseny román kollégáinkra jellemző fénysebességgel zajlott, fölösleges összevetések és időhúzás nélkül.
A magyarok ezúttal is kitettek magukért, bár kis létszámmal vettek részt a versenyen.
A női fitness kategóriában induló Szántai Dóra az elvárásoknak megfelelően hozta a versenyt, Palecian Judit, aki először indult a fitness shape műfajban, nem vallott szégyent a kűrrel, és a második helyen végzett.

Az összevont masters kategóriát, a rendkívül jó formában levő Liszka Péter, kit méltán nevezhetünk a szerénység és a sportszerűség példaképének, egyértelműen nyerte,
Lakatos "Múmia"Mihály bőven formán kívül versenyzett, így be kellett érnie a második hellyel.
A felnőtt nyílt kategóriában induló Obertol "OBY"Dávid, aki az alig 65-kilójával a kategória legkisebb versenyzője volt, de adottságának és élete legjobb versenyformájának köszönhetően 11 indulóból a dobogó 3-ik fokára állhatott, két rutinos, és impozáns tömegű román versenyző mögött.
Botiz "Szása"Sándor is kivette részét a magyar sikerből, ugyan is bejutott a döntőbe.

Vendégszeretetben is kitettek magukért román szervező kollégáink, ahogy azt az évek során már megszokhattuk tőlük, ellentétben a legtöbb magyar szervezővel, és a versenyt követően egy pazar álló fogadásban részesítettek bennünket, amelyen ízletes falatokkal traktáltak.
A már amúgy is kialakult barátság csak jobban megerősödött, mely reményeink szerint a jövőre nézve is így marad.

Videó összefoglaló hamarosan!


"múmia"
Megjelent: 177 alkalommal