2009. március 11., szerda 22:52

Obertol Dávid 2008-as őszi versenybeszámolója

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Az őszi szezonra nyár közepén kezdtük a felkészülésemet Lakatos „Múmia” Mihállyal, aki folyamatos motivációval kísérte végig az utam. A felkészülésem rövidsége ellenére, én úgy érzem, hogy eredményesen zártam a tavalyi évet.
A versenyszezonomban az első komolyabb megmérettetésem a II. Bodysport Kupa volt, a diétát ekkor már 1,5 hónapja tartottam. A szervezés komolysága is a toppon helyezkedett el.

Táplálék kiegészítőket is kaptam a harmadik helyezésem mellé, amely a kezdő löketet megadja a következő felkészülésemnek.
Majd utána elindultam a Nánási házaspár által szervezett Tisza Kupán, ahol abszolút kategóriában második helyen végeztem.
Itt viszont már voltak nézeteltérések a szervezőkkel, így nem a Testépítő Szövetség által rendezett Junior Magyar Bajnokságon indultam.
Majd ezután Vida Zoli jóvoltából meginvitáltak Hamburgba a NAC Junior Univerzumra, ahova a Vida Fitness csapatával utazhattam. Itt 7. helyezést értem el, a tömegem hiányának betudhatóan. Decemberben pedig a Romániában megtartott versenyeken indultam.

A távolság nagy volt,de a megtiszteltetés még nagyobb, ami a versenyeken övezte körül az indulókat. Első versenyem Lúgoson volt december 13.-án a Florin Teodorescue Classic férfi testépítő verseny, ahol nem volt súly és kor szerinti kategorizálás.
Szóval egy összevont megmérettetésen 3.helyen zártam. Majd December 21.-én Kolozsváron volt a Mr. Napoca Kupa, ahol a 65kg-os kategóriát megnyertem, s az abszolút választásban is első helyen zártam,ami nagyon jól esett,mivel így elégedetten zártam az Őszi-„Téli” versenyszezonomat.

A versenyeket 3napos vízmegvonás előzte meg, valamint a Napoca Kupa előtti 3 hétben a fűszereket is hanyagoltam. Nehéz volt megállni, de megérte. Most tapasztaltam meg először isten igazából, miből áll egy versenyfelkészülés, tény amely reményeim szerint még nagyobb lendületet ad a továbbiakban.
"Oby"
Megjelent: 98 alkalommal