2009. május 10., vasárnap 21:03

Interjú Szebeni Petrával

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Szebeni Petra, művész nevén Kicsibors, rendszeres látogatója fórumunknak. Most sikerült megszólaltatnunk, közöljük a vele készült interjút.
B.S. Mióta sportolsz?
Sz. P.
Huszonnégy éves vagyok és már jó pár sportágban "szerencsét próbáltam".
Igazándiból a sport múltam elég messzire visszavezethető, mert már általános iskolás koromban elkezdtem sportolni...

B.S. Mit sportoltál a testépítés előtt?
Sz. P.
Mindig is fiúsabb típusú voltam, először alsó tagozatban karatéval kezdtem.
Később felsőben már atletizáltam, sprinter és távolugró voltam.
Már fiatalon is tetszett az izmos fizikum, először a tv-ben látott 100-as sprinter csajok alkata fogott meg, és el akartam érni egy hasonló felépítést.
Ekkor már voltak alapozó súlyzós edzéseink.
2001-ben a Dunakeszi VSE női távolugró csapatával Magyar bajnokságot nyertünk; ez volt az első igazi sportbeli sikerélményem.
Aztán egyetemen ( TF ) az atlétika befejezése után kicsit belekóstoltam a birkózásba is, ahol két MEFOB győzelmet szereztem, illetve 2006-ban 51kg-ban Magyar bajnok lettem (elsősorban az erőmnek köszönhetően).

B.S. Gondolom, az 51 kg fogyasztanod kellett…
Sz. P.
Ekkor kellett először fogyasztanom, hogy beférjek a megfelelő súlycsoportba, tehát valamilyen szinten már ez is közelített a testépítéshez.
Ha úgy vesszük, a súlyzózás már a sport pályafutásom kezdetétől jelen volt és végigkísért, de a célirányosabb alakformáló edzéseket gimnáziumi éveim alatt kezdtem el.
B.S. Mikor kezdted a versenyzést?
Sz. P.
2008-ban, mikor úgy éreztem, hogy készen állok az első megmérettetésemre, csatlakoztam a Tozo Bodyformershez, és a tavaszi Magyar kupán már sikerült első helyezést szereznem a bodyfitness kategóriában, amivel kvalifikáltam magam a macedóniai Európa bajnokságra.
Ez volt eddigi legnagyobb élményem a sportban, bár bizonyos szempontból sikerülhetett volna jobban is a szereplés.
De végül, ha figyelembe vesszük, hogy egyedül edzettem, segítség nélkül, nem olyan rossz eredmény. Csak a diétám beállításában kaptam segítséget.
B.S. Ért már valamilyen csalódás mióta versenyzel?
Sz. P.
Minden esetre, azt kis csalódással vettem tudomásul, hogy sem a tavasz kupa kapcsán, sem mint EB résztvevő nem lett megemlítve a nevem az akkori újságokban.
B.S. Van példaképed?
Sz. P.
Példaképeim kifejezetten nincsenek, mert tudom, hogy ez a sport mennyire genetika függő, és hiába is akarnék elérni egy olyan fizikumot, mint Lenda Murray, Kim Chizevsky vagy a mostani kedvencem Isabelle Turell, ha az én genetikám nem alkalmas rá.
Ennek ellenére törekszem rá, hogy nagyobb és jobb legyek, persze az ésszerűség határain belül.
Egy erős, izmos fizikum elérését tűztem ki magam elé.
B.S. További terveid?
Sz.P.
A célokkal úgy vagyok, hogy jó ha van egy konkrét verseny vagy terv, amihez tartanom kell magam, mert motiváló erővel hat, de ennek ugye van egy anyagi vonzata is, ami sajnos nálam eléggé korlátozó tényező.
Ettől függetlenül lehetséges, hogy megpróbálok majd részt venni valamelyik őszi versenyen, de ez még nagyon képlékeny.
B.S. Köszönjük az interjút, és további sok sikert kívánunk Neked!
Sz. P.
Én köszönöm a lehetőséget!
Megjelent: 1161 alkalommal