2009. május 18., hétfő 22:53

Második Szuper Kupa, Tab

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Sokan nem tudják, hogy Tab egy Somogy megyei kistelepülés, a Balatontól délre eső régióban, Siófok és Kaposvár között.
Ez a kisváros ad otthont már évek óta a fekve nyomó magyarbajnokságnak, melyet idén megtetézett a Szuper Kupa vállalásával is.
Ilyenkor felmerül a megkopott, de számomra még mindig örökzöld sajgó kérdés,hogy egy akkora város mint Győr, mely ráadásul gazdaságilag is valljuk meg, előkelő helyet foglal el Magyarország jól szituált nagy települései között, miért nem képes helyszínt biztosítani egy hasonló rendezvény megszervezésére? Nem hinném,hogy ez padlóra küldené a város gazdaságát.
De ezen túlmenően, amit végképp nem értek az, hogy ráadásul nem akármilyen sportoló,hanem egykori olimpikon polgármester áll a város élén!
Na mindegy, maradjunk a Szuperkupa kommentárjánál.
A viszonylag alacsony részvételi létszámot (egy időben rendeztek Pesten egy hasonló versenyt melyre a nevezési díj állítólag 5000 ft volt, jóformán díjazás nélkül) kompenzálta a verseny minősége, a versenyzők felkészültsége.
Pengő Tamás "penge" formája,Nagy Ferenc, aki a klasszikus testépítés kategóriában komoly esélyekkel indul a N.A.C vb-n, Sinka Zsolt, aki a drasztikus felkészülés mellett ráadásul nagy fába vágta a fejszéjét azzal, hogy hétvégén (24-én) Szentesen bevállalt egy versenyt, mely nem kevés energiát igényel, feledtették a versenyzői hiányt, de megemlíthetnénk a hölgyek különítményét is, élen Légrádi Andreával, Balogh Anikóval fitness formában, Gottlóz"Mystica" Zsuzsával, Üveges Mónikával fitness modellben, vagy Palecian"Miss Boxing"Judittal fitness shape-ben.

Sztárvendégekben sem érzett hiányt a nagyérdemű, elég megemlíteni olyan neveket mint: Kathi Béla a "hegyi gorilla"W.A.B.B.A. abszolút világbajnok, La Llave Alex N.A.C. Mr.Univerzum, Nagy Orsolya W.A.B.B.A. világbajnok, Major Zsolt N.A.C. Mr.Univerzum bronzérmes, aki egyébként bemutatót is tartott, vagy Gróf Brigitta W.A.B.B.A. eb. ezüstérmest.
Itt felmerül még egy, számomra érthetetlen, és rejtélyes kérdés, melyre egyszerűen nem találok ésszerű magyarázatot; mi a logikája egy már előre leszervezett, meghirdetett, az interneten is közzétett versenyre rászervezni egy másikat? Kinek jó ez? Miért elsődleges célunk, hogy megosszuk a sportágat, ellentéteket szítsunk versenyzők, és versenyszervezők között.
Már a szakadék szélén áll a testépítés,és mi ostobán még taszítunk is egyet rajta?! Árulja már el valaki mi a célja vele, ki jár jól ezzel az abszurd hozzáállással?
Létszámhiány ide vagy oda, Tabon hangulatból, szurkolásból nem volt hiány, a verseny szervezői, Pintér Feri, és Vida Zoli rutinosan tettek róla, hogy gyors, pörgős és fölösleges időhúzásmentes legyen a verseny.
Úgy vélem, a díjak is méltók voltak a rendezvény színvonalához, és a helyi szervezők arról is gondoskodtak, hogy a versenyt követően egy álló fogadásra meghívják a versenyzőket, sztárvendégeket, a bírói kart, és még így is kilenc óra magasságában, már útra kellhettek a távolabbi településekről érkezett vendégek.
Elképzelhető,hogy a jövőben a fekve nyomó bajnokság mellett Tabon, a Szuper Kupa is stabil helyet kap, és akár tradicionális versennyé válik?
Úgy legyen!

"múmia"
Megjelent: 93 alkalommal