2009. június 12., péntek 21:07

Román masters testépítő, és bodyfitness bajnokság, 2009

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Június 6-án, azaz pontosan egy időben a N.A.C. vb-vel melyet Hágában rendeztek, került megszervezésre a Román Masters Testépítő és Bodyfitness Bajnokság, melynek egy Pesttől mintegy 1000 km-re eső délkelet romániai város Slobozia adott otthont.
Nem kell hangsúlyoznom,hogy a N.A.C. vb-vel nem vetekedhetett semmilyen értelemben, és remélem nem bántok meg senkit azon kijelentésemmel,hogy még egy nemzeti masters bajnokság mércéjét sem ütötte meg színvonalában és minőségében.
Jóllehet a létszám jóval magasabb volt a magyar mezőnyhöz viszonyítva, de sajnos más pozitívumot a legnagyobb jóindulattal sem mondhatok el a versenyről.

Pedig június 26-29-ke között épp Románia (Nagybánya) rendezi a Junior és Masters Európa Bajnokságot, és egy ilyen kaliberű világversenyre a rendező ország versenyzői különösképpen be szoktak készülni.
Pardon! Miket hordok itt össze-vissza!
Az elmúlt évben épp Budakalászon rendezte meg a Magyar Szövetség ezt a versenyt, és ugye emlékszünk rá hány veterán képviselte Magyarországot ezen a versenyen a férfi mezőnyben? Nulla!

Szövetségünk mélyen tisztelt elnöke tett róla, hogy én se vehessek részt, bár teljesen rákészültem. Az indoklás? Nem indultam a kvalifikáción! Kérdésemre; kivel kellet volna megmérkőznöm, az volt a válasz; igaz,hogy nem volt egyetlen induló sem, de a szabályzat ezt követeli.
Az igazság ennél prózaibb volt. Rendkívül "korrekt" elnök urunknak az fájt, hogy korábban részt vettem a Szuper Kupán, melyet köztudottan a W.A.B.B.A. égisze alatt rendeztek Szeghalmon.

Ezen csalódottságának az elnök úr nyomatékosan hangot is adott.
Olybá tűnik sokkal fontosabb volt számára az etika szabályának e magasztos eszméje, mint egy esetleges jó magyar szereplés.
Ennyire helyezi a sportot mindenek fölé a méltóságos vezetőnk.

Mindegy, maradjunk a román bajnokságnál, melynek magyar vonatkozása is volt, Palecián Judit személyében.
Egyértelműen nyerte a kategóriáját mind a hét pontozónál, egy tízszeres bajnok hölgy bánatára, aki nem bírta megemészteni a vereséget, és a versenyt követően nyíltan hangot adott nem tetszésének.

Kikelve magából mindenféle negatív jelzőkkel illette Juditot és a döntnököket egyaránt.
De hát kínja-baja! Judit ezzel kvalifikálta magát az E.B.-re, melyen egy tisztességes helytállás a célja.
Némi optimizmussal bízunk benne, hogy bekerül a döntőbe, és ott bármi megtörténhet.

*Videó összefoglaló a versenyről hamarosan.

"múmia"
Megjelent: 119 alkalommal