2009. szeptember 08., kedd 21:16

Testépítő Román bajnokság, 2009

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Az erdélyi Brassóban rendezték meg hétvégén, szeptember 5-én a felnőtt férfi és női testépítő román bajnokságot, melyet a vártnál nagyobb számú néző szurkolt végig.
A verseny főszervezője Mezdrea Ovidiu mindent megtett, hogy a színvonal az elvárásoknak megfelelő legyen.
Tegyük hozzá ez többnyire sikerült is neki, ha figyelembe vesszük az I.F.B.B. égisze alatt rendezett nemzeti versenyek egészének irányvonalát. Voltak kategóriák melyekben 8-10 induló is színpadra lépett.

A rendezvény egyik színfoltját Kormány Misi felbukkanása képezte kolosszális méreteivel, no nem a színpad reflektor fényében, hanem támogatója, az API standján, ahol rajongói kíméletlenül lerohanták a nyíregyházi kolosszust fotózni, dedikáltatni vagy csak kezet szorítani vele.

Az itt készült rövid beszélgetést Misivel, hamarosan közzé tesszük a Bodysporton.
Hogy mennyi gond van a román testépítés háza táján, mi sem illusztrálja jobban mint az, hogy az egyik aranyérem aspiráns hölgy versenyzőt nem engedték versenyezni, ilyen-olyan homályos kifogásokat keresve.
A valóság sokkal egyszerűbb volt. Komoly veszélyt jelentett az egyik szövetségi tag versenyzőjére nézve, így egyszerűbb volt eltiltani a versenyzéstől, mint elfogadni a tanítvány esetleges második helyezését.
A verseny pozitívumai; a sportszerű szurkolás, a többnyire szabályos biráskodás, jó döntés hozatal (egy-két kivétellel) és a verseny pörgős, zökkenőmentes lebonyolítása.
A WADA természetesen Brassóban is megcsillantotta jelenlétét.
Istenem! Mi lenne velünk e tisztességes szervezet nélkül?!...Egyvalami biztos; Romániában is egyre több sportoló kacsingat más szövetségek felé mondván; most már elég! Ha harc, hát legyen harc! Ha az I.F.B.B.-nek ez kell, ám legyen.

"múmia"
Megjelent: 113 alkalommal