2009. november 04., szerda 13:00

Florin Theodorescu Kupa, Lugos, beszámoló, végeredmények

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Ígéretünkhöz híven, némi késéssel, a Lugosi verseny eredményei, és egy rövid értékelés, ahogy én érzem.
A temesvári Szabadság Kupa után egy nappal, azaz október 25.-én, Temesvártól mintegy ötven km-re fekvő kis városban, Lugoson rendezte meg a névadó immáron negyedik alkalommal a "Florin Teodorescu Classic"testépítő és fitness versenyt, azonos kategóriákkal, mint Temesváron.
Egyrészről a pénzdíjak hiányában, másrészről a fárasztó felkészülés miatt alacsonyabb létszámú versenyző vett részt rajta, és bár lehet a színvonal sem volt egyenrangú az előző napi versennyel, a lelkes publikumot ez a legkevésbé sem riasztotta vissza, hogy ellepje a művelődési ház nézőterét.
Kormány "Kolosszus"Misi Lugoson is megcsillantotta monumentális méreteit, delíriumba kergetve a nagyérdeműt. A kissé szerényebb színvonal ellenére,volt látnivaló bőven.

Elég ha Szántai Dóra nevét említem meg, aki bizony ott volt akkor is, amikor nem feltétlenül az anyagiak domináltak, pedig az ő kálváriája is csak ezután kezdődik.
Dehát tudjuk, Szántai Dóránál az adott szó szent és sérthetetlen.
Ha már arra járt bekasznizta az aranyat a Fitness kategóriában. Őt követte Palecián Judit, kinek bár nem műfaja a Fitness Shape, tisztességgel helytállt, és Dóri mögött magasan kiemelkedett a női mezőnyből.

Dénes József, Temesváron ugyan lecsúszott a dobogóról a 40-50 közötti öregfiúknál, Lugoson jobb formát hozott, és az előkelő második helyre ugrott megtörve ezzel az átkot, mely az utóbbi versenyein folyamatosan a negyedik hellyel súlytotta a nagy múltú marosvásárhelyi illetőségű, Békésen élő-és békés természetű sportolót.
Liszka Péter, bár nem hazánkfia, de mellkasában neki is magyar szív dobog, ezúttal is hozta a 50 év feletti masters kategóriát.

Akárcsak Temesváron a nyílt kategóriában, Lugoson is két fordulót követően dőlt el az első hely sorsa, legnagyobb örömünkre egy magyar ifjú titán javára.
Nagy Józsi a IV-ik "Florin Teodorescu Classic"nyílt kategória büszka tulajdonosa.
Minősége Temesvárhoz képest látványosan javult a magyar juniornak,de még így is megszenvedett a győzelemért,hiszen megismétlődött a temesvári két fordulós döntés, ahhoz,hogy Józsi a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhasson.
A történethez szervesen kapcsolódik, hogy ellenfele többszörös román bajnok és kupagyőztes a 100kg-os kategóriában. Nem akármilyen skalpot gyűjtött be az ifjú magyar.

A versenyt követően, ahogy az lenni szokott, pazar állófogadás várta a vendégeket, fenséges falatok kínálták magukat a kiéhezett versenyzőknek és kísérőiknek. Teodorescu úr Lugoson is kitett magáért, de ezt már megszokhattuk tőle. Újfent bizonyságot tett, hogy szív és lélek nélkül a sport nem több mint meddő értéktelen vetélkedés.
Eredmények

Nyílt kategória:
I.-Nagy József /Magyarország
II.-Octavian Mihaita /Románia
III.-Horváth Tiberiu /Románia
IV.-Morosan Robert /Románia
V.-Oprescu Ovidiu /Románia
VI.-Piper Adrian /Románia

Masters 40-50 év
I.-Oberti Fabio /Olaszország
II.-Dénes József /Magyarország
III.-Simu Petrisor /Románia
IV.-Mihaescu Vasile /Románia
V.-Guta Valentin /Románia


Masters +50
I.-Liszka Péter /Szerbia
II.-Bessana Giuseppe /Olaszország

Fitness
I.-Szántai Dóra /Magyarország
II.-Palecián Judit /Magyarország
III.-Mariscas Mihaela /Románia
IV.-Mazareanu Bianca /Románia
V.-Padure Georgiana /Románia

"múmia"
Megjelent: 140 alkalommal