2009. november 07., szombat 22:13

W.A.B.B.A. világbajnokság, Budakalász

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Lezajlott a legnagyobb verseny, és szerencsére minden tekintetben sikeresen.
Azzal együtt, sajnos néhány helyezés vitatható. De mint sokszor írtam, ha egy csapat nagyon erős, azokat a helyezéseket fogják elvenni, amit el lehet. Mindent nem engednek megnyerni. Egy kicsit így is túlteljesítettük a tervet.
És akkor a magyar vonatkozású eredmények, és néhány benyomás, ahogy én láttam.
Képek a versenyről
Junior testépítésben kettős magyar siker, első Bognár Gergő, második Karácsonyi Krisztián.

A két magyar kiemelkedett a mezőnyből. A nagyobb tömeg döntött, Gergő nagyobb volt, de Krisztián is jó formát hozott.
Mastersben 40 év felett Hegedűs Pisti nem került az első háromba, 50 felett Medek Tibi szintén nem.

Klasszikus testépítésben Lénárt Lajos nyert, Illés Norbi harmadik lett. Lajos egyértelműen nyert, Norbit és másodiknak láttam.

Fitness shape kategóriában nálam a bajnok Szántai Dóri. Remek gyakorlat, arányos felépítés, előnyös új frizura és smink. Elsőnek láttam, de második lett.

Légrádi Andit harmadiknak láttam, nála a gyakorlatán picit még csiszolni kell, a testforduló rendben volt. Végül az ötödik helyre pontozták.
Fitnessben én másképp láttam, a két magyar lány volt nálam a mezőny legjobbja. Kelner Suzy gyakorlata látványos, és szép szálkás volt. Gróf Brigi arányai hibátlanok, a mezőny legarányosabb versenyzője. Mind két lányt alul értékelték. Suzy második, Brigi harmadik lett. Suzy kapta a leglátványosabb gyakorlat különdíját!

Testépítés -168 cm, cseh siker, megérdemelten. Nagyon vastag, erős fizikumú versenyző, de nem elegáns, kicsit rönkszerű.

Testépítésben -178 cm alatt a bajnok Molnár Péter! Hibátlan arányok, nagyon éles forma. Győzelme vitán felüli!

És végül a magas kategória. A bajnok Vörös Zoltán! Esztétikus felépítés, hatalmas tömeg, picit talán még lehetett volna szárazabb. Győzelme így is egyértelmű.

Kovács Feri harmadik lett. A kidolgozása hibátlan, viszont a hiányosságain még dolgoznia kell.
Profi testépítésben kettős magyar siker! Első Tóth Dániel, magasan. Második Molnár Péter, egyértelműen. Peti a legjobb amatőrnek járó különdíjat is besöpörte!

Vagyis összességében magyar ünnep. Telt ház, jó hangulat. Pintér Ferit a nemzetközi szövetség érdemei elismeréseként kitüntette.
A legeredményesebb csapat Magyarország!
Részletes eredmények hamarosan!

Vida Zoltán
Megjelent: 123 alkalommal