2009. december 21., hétfő 22:58

N.A.C. Universum, a női testépítés bírói lapjainak értékelése

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Sokan kérdezhetik, miért foglalkozom ennyit ezzel a kérdéssel. Nos, több oka is van.
Fontosnak tartom, hogy a versenyzők megértsék, hogyan áll össze a végeredmény, hogy látták őket a bírók a többi versenyzőhöz képest, és ha nem érték el azt a helyezést, amit elképzeltek, mekkora volt az a különbség, amin az áhított helyezés múlt.
Sokan híresztelik, hogy nemzetközi versenyen egyetlen bíró szimpátiáján múlt a helyezésük, és ha ez vagy az nem pontoz, biztosan nagyon ott lettek volna.
Nemzetközi versenyen hét, vagy kilenc bíró pontoz, hét esetében egy legalacsonyabb, egy legmagasabb pont kiesik, kilenc bíró esetében kettő.
Az értékelés alatt a bírók nem beszélhetnek egymással. Nem azt állítom, hogy nem lehetnek összefonódások, de hogy egy bíró nem tudja az eredményt befolyásolni, azt állítom.
És ez után a női testépítés bírói értékelése. Kaszás Andi élete legjobb formáját hozta, főleg az alapállása volt kiemelkedő.

A két első, négy második, egy harmadik, két negyedik helyezéssel értékelték, mint a bevezetőmben írtam, két legmagasabb, két legalacsonyabb kiesik, így összesen tizenegy pontot ért el.
Az első helyezett három első, három második, és három harmadik helyet kapott. Vagyis összesen tíz pontot ért el, végül egy ponttal előzte meg Andit!
Nagy Orsi eredetileg csak párosban akart indulni, Danival. Mivel ez csak úgy volt lehetséges, ha indul egyéniben is, ezért elindult, testépítésben, ami eredetileg nem az Ő kategóriája, de arányainak köszönhetően így is az élmezőnyben végzett.

Orsi mérlege két második, négy harmadik, és három negyedik hely. Három pont hiányzott a dobogóhoz.
Rákossiné Zsuzsi nagyon izmos, jó felépítésű versenyző, előrébb végezhetett volna, ha a pózolása kicsit csiszoltabb. Zsuzsa így is hetedik lett, egy hatodik, három hetedik, egy nyolcadik, négy kilencedik helyezéssel.

Első nemzetközi versenyén, tizenhét fős jól felkészült mezőnyben úgy érzem, ez jó eredmény.
Ha sikerül csiszolni a pózolásán, sokkal többre lehet képes.
Minden hölgynek gratulálok!
Vida Zoltán
Megjelent: 118 alkalommal