2017. január 18., szerda 11:08

Tévhitek a doppinggal kapcsolatban

Írta:  vida zoltán
Értékelés:
(0 szavazat)

A dopping egy olyan kérdés, amiről nehéz egyenesen beszélni.

Talán éppen ezért némileg misztifikálva van, senki sem beszél róla, de ettől még jelen van.

A magam részéről a felvilágosításnak vagyok a híve, mivel nem lehet tiltással teljesen kizárni.

Ha valaki nem olimpiai sportoló, és saját maga úgy dönt, hogy kipróbálja, akkor legalább tudnia illene, mi az, amihez hozzányúl.

Sajnos azonban legtöbbjüknek fogalma sincs róla, mit vállal, hallomás alapján, egy általa megbízhatónak vélt személyre hagyatkozva dönt.

Pedig ez egy olyan döntés, amit érdemes alaposan körbe járni.

 

Ez nem bizalom kérdése, mindenkinek egy élete van.

Sokan azt gondolják, a megfelelő fizikum elérése csak dopping kérdése, csak annyit kell tenni, okosan kell kiválasztani a megfelelő készítményt, és a fizikum pont olyanná válik, amit a szertől elvárnak.

Nem számítanak sem az egyéni adottságok, sem a táplálkozás, sem az edzés jellege.

Csak a szert kell okosan kiválasztani, ez elég a sikerhez.

Valójában pont a fordítottja igaz, a genetikai adottságok, a táplálkozás, az edzés jellege határozzák meg a fizikumot, a szerek erre rásegítenek, de az előbbieket nem helyettesítik.

Tehát aki azt mondja, ha nőni akarsz, ehhez nyúlj, a fogyni akarsz ahhoz, és akkor, ha ezt beszeded, biztos a siker, élheted az életed ugyan úgy, nem kell sem másként étkezned, sem másként edzened, azzal biztosan vigyázni kell, és hatványozottan le kell ellenőrizni mindent, amit ajánl.

Semmiképpen nem beszélek rá senkit, maximum arra, ha mindenképp ebben gondolkodik, alaposan nézzen utána.

Ma már nagyon sok készítmény létezik, nem könnyű köztük eligazodni.

Ebben némi segítséget jelenthet a dopping rovatunk, amit pont a felvilágosítás céljából hoztuk létre.

 

Még egyszer hangsúlyozom, senkit nem biztatok ilyen szerek használatára, csak azt szeretném, ha valaki rászánja magát, tudja mit csinál.

Néhány legáltalánosabb tévhit: „az jó, az tiszta” ha Európában egy gyógyszert törzskönyveznek, annak szigorú előírásai vannak, tehát az mind tiszta.

Ha a készítmény után gyártott, teljesen mind egy mi, az előállításra, az összetételre, a technológiára nincs garancia, tehát csak tapasztalásokra lehet hagyatkozni, ami nem egy életbiztosítás.

A másik legáltalánosabb tévhit, amit már taglaltam, hogy a készítmény meghatározza a fizikumot „ettől vizes leszel˝ ettől „beszáradsz˝ ilyen nincs, olvasd figyelmesen fent!

A lényeg mindig az ember, az életmód, a táplálkozás, az edzés, a változásra a szerek rásegítenek, de nem pótolják a munkát, nincs olyan szer, ami önmagában csodát tenne.

Vida Zoltán

Megjelent: 3226 alkalommal