2018. február 03., szombat 19:11

A Győri Cutler versenyzői a Vida Fitneszben

Írta:  Lakatos Mihály
Értékelés:
(0 szavazat)

Az elmúlt hétvégén a szokásos versenyidényre készülő csapattal látogattunk a Vida Fitneszbe egy szakmai megbeszélésre, fotózkodásra, de nem maradhatott el a hagyományos forma csekkolás sem.
Azok a versenyzők tették tiszteletüket a csapatomból, akik a NAC világbajnokságra készülnek, amely idén minden valószínűség szerint a Fülöp Szigeteken kerül megrendezésre.
/Ha a Járda Szigeteken rendeznék meg, nyilván nagyobb létszámú csapattal utaznánk ki!/
A félreértések elkerülése végett tisztázni szeretném, hogy ők valamennyien az irányításommal készülnek a tavaszi idényre –Múmia Team-, de a Cutler Győr SE versenyzői!


Tehát egységesen a Győri Cutler színeiben regisztrálnak a nemzeti versenyeken /nemzetköziben Magyarországot képviselik/.


Csapó Dorina tíz év kihagyás után újra visszatér a színpadra. Korábban a Fitnesz Forma kategóriában indult, és volt már ezüstérmes is a magyar bajnokságon.
Az életkörülmények úgy alakították, hogy meg kellet szakítania a versenysportot; családot alapított és ma már egy kilencéves tündéri kislány boldog édesanyja.


Zara igazi művészlélek, hiszen nem csak a zeneművészet áll közel hozzá /zongorázni tanul/, de az égiek vizuális alkotói tehetséggel is megáldották /rajcsoportban bontogatja szárnyait az általános iskolában/.
Ki tudja? Egy nap talán édesanyja nyomdokaiba lép, és a színpadon is megmutathatja magát egy más jellegű művészi formában, a test művészetében.
Dorina alkati adottságai megfelelnek a sportág elvárásainak: arányos, érett izomzattal rendelkezik, teherbírása irigylésre méltó, amely abból adódik, hogy ő maga is funkcionális edzéseket tart Komáromban.
Javítani kell még a has- csípő-farizom tájékán, és mivel a korábbi pózbeállások benne maradtak, kissé finomítani kell a színpadi mozgásán.
Fő versenye a NAC vb –shape + 30 év-, ide a Bodysport kupán kell kvalifikálnia. Indulni szeretne a WBPF O.B.-on is, majd ezt követően a Szlovákiában megrendezésre kerülő Európa bajnokságon, valamint olyan versenyeken, amelyeket edzője javasol neki.
Raschidné Tmimi –művésznevén „Padlizsán”- az elmúlt évben már elkezdte bontogatni szárnyait.
Csornán az Aréna kupán ezüstérmes lett a Sportmodel kategóriában, Lugoson a Florin Teodorescu Classic-on szintén ezüstérmet szerzett, majd Temesváron a Szabadság kupán a dobogó legfelső fokára állhatott.
Nyilván tudjuk, hogy a Bodysport kupa egy más világ, az NAC vb pedig az egyik legerősebb világverseny, de az elvárásoknak megfelelően „Padlizsán„ is tovább fejlődik.


Első versenye a Frey Classic, amely amint tudjuk egy meghívásos, nagyon színvonalas nemzetközi pénzdíjas verseny, amelyet Koblenzben /Németország/ rendeznek meg.
Ennek tükrében a magyar hölgy elsődleges célja a tisztességes helytállás.
Természetesen ő is indul a Bodysport kupán, majd a NAC vb-n a shape 30év feletti kategóriában, valamint még pár nemzetközi versenyen.
Padlizsán könnyen beszárad, metszett izomzattal rendelkezik, a pózgyakorlatai is javultak az elmúlt versenyidényhez képest.
Gyenge testrésze a csípő-fenék régió, ha ezeken tudunk javítani, kellemes színfoltja lehet a kategóriájának.
(Elárulok egy titkot. Csak úgy vagyok hajlandó felkészíteni „Padlizsánt” a NAC vb-re, ha a férje tulajdonában levő, képen látható pokoljáró amerikai Challenger monstrummal mehetek egy kört….mondjuk a Fülöp szigetekig! /na jó…beérem a Járda szigetekig is, csak nehogy abból az utamba eső első betonfal legyen!/)
Vongsanti Babett tájföldi édesapa és magyar édesanya gyermeke, innen a szokatlan név, na meg az egzotikus arcvonások.
Bájos arcához irigylésre méltó testi adottság párosul.
Kecses ízületek, karcsú derék, keskeny csípő olyan adottságok amelyek elengedhetetlen elemei a sportágnak.


Izomtömeget kell még felpakolni, ráfinomítani és irány a színpad.
Babett is lelkiismeretes sportoló, bírja a kiképzést, de mivel még sosem versenyzett, nem tudhatjuk, hogy nem roppan-e össze lelkileg és fizikálisan a felkészülés súlya alatt.
Amennyiben végigbírja, szerezhet keserű perceket ellenfeleinek már az első versenyszezon alatt is, és majd ha beérik a világversenyeken is az élvonalba küzdheti magát.
Az egzotikus arcú lány mindössze 23 éves, komoly jövő áll előtte, ha nem adja fel.
Egyik dédelgetett álma; valamikor a közeljövőben indulni szeretne egy Arnold Classic-on.
Bízzunk benne, hogy erre is sor kerül, de egyelőre a Bodysport kupára és a NAC vb-re fókuszál a model kategóriában.
Lukács Éva már letette névjegyét a sportág asztalára az elmúlt év tavaszán, amikor szinte mindent megnyert ahol elindult, pedig nem mezei versenyeken vett részt.
A Bodysport kupán három kategóriában is bezsákolta az aranyat, a WBPF ob-n szintén aranyat szerzett ezzel kvalifikálva a Tenerifén megrendezett Európa bajnokságra ahol két kategóriában is –Model 30 év felett, valamint a nyílt model 165 cm alatt- bearanyozta a tavaszi versenyszezonját.
Évit az égiek is színpadra teremtették.


Kellemes arcvonások, kerek fenék, hangsúlyos combfeszítők, kecses mozgás; csupa olyan jellemvonások, amelyek összpontosulnak az óvári szőke amazonban.
Ha sikerül egy nüansznyit még metszettebbé, élesebbé tenni az izomzatát, és jobban megtudja tartani a pózokat, Évi nehezen talál legyőzőre.
Nála még kérdéses a tavaszi versenyzés, anyagi megfontolások miatt, és amint tudjuk egy versenyidényre való felkészülés az ő szintjén nem kétfilléres mutatvány.
Hamarosan kiderül, hogy alakulnak a körülmények, és annak megfelelően hozza meg a tavaszi döntését.

Palecián „Miss Boxing” Judit a NAC egyik legeredményesebb versenyzője. Három Univerzum, két vb és két abszolút győzelem fűződik a nevéhez, és minden alkalommal vért kellett izzadnia a győzelem megszerzéséhez.
Volt amikor egyszerre négy világbajnok állt a színpadon a figure 40 év feletti kategóriában.
Vida Zoltán a magyar delegáció vezetője, aki egyben a NAC szövetség magyar elnöke is, az elődöntők után megjegyezte; „ Juditkám, ha ezt a győzelmet is besöprőd, akkor elmondható rólad, hogy valóban te vagy ennek a kategóriának a minden idők legjobb versenyzője!”.


Azt, hogy Judit a minden idők legjobb versenyzője ebben a kategóriában nem tudom, de akkor az a győzelem is összejött.
Persze nem tízparancsolat, hogy a következő világbajnokságot is megnyeri, hiszen senkinek sincs kibérelt helye a dobogó legfelső fokán, de az garantált, hogy aki le akarja győzni annak gyötrelmes csatát kell megvívnia a 46 éves világbajnokkal.
Apropó győzni akarás: sose értettem azokat, akik már előre kikiáltják magukat bajnoknak, mondván, hogy győzni jöttek a versenyre.
Miért? A többiek nem?
Ki megy veszíteni?...de csak egy versenyző győzhet,.és az a verseny végén dől el, nem előtte.
Sajnos nem minden esetben a legjobb győz, hanem akit a bírók annak látnak. Aki ezzel a szubjektív pontozásos rendszerrel nem tud azonosulni, annak talán nem kellene színpadra állnia, mert elkerülhetetlen, hogy sportpályafutása során ne érjék csalódások.
Mindenesetre Judit teszi a dolgát, ahogyan eddig is tette; alázattal és lelkiismerettel.
Színpadra pedig csak akkor áll fel, ha hozza a tőle megszokott formát.
De, hogy az mire lesz elég, az már nem rajtunk fog múlni.
Egy harmadik vagy negyedik helytől sem dől össze a világ.
A sport már csak ilyen műfaj.
Fő versenye a NAC világbajnokság, de gondolkodik még egy-két pénzdíjas versenyen is, hiszen amint tudjuk, ez a sportág viszi a pénzt….és nem keveset, nem árt itt-ott betömködni a tátongó résekből egyet-kettőt.
Sajnálatos módón Pápai Renáta, akit csak „Brutália” művésznéven ismer a sportág, épp anyagi okok miatt kénytelen kihagyni a tavaszi versenyszezont, de reményei szerint az őszi idényben már bekapcsolódik a Cutler Győr SE csapatába, hogy erősítse az amúgy sem gyenge team-et.

„múmia”

Megjelent: 5074 alkalommal