2007. október 07., vasárnap 20:35

Bemutatkozás: Kovács Ágota

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

A háttérből a reflektorfénybe,avagy a „fordított menet”… hogy lesz valakiből 8éves edzői munka után – versenyző?

Miért lettem edző és nem idegenvezető?

Érettségi után idegenvezetőnek tanultam,de jobban érdekelt az izomtérkép,mint a belváros térképe…Mozgékony kisgyerek voltam, mindig is imádtam sportolni, hol karatéztam,hol kosaraztam, hol aerobikoztam…2000-ben Sopronból Pestre költöztem,akkor már azzal az elhatározással, hogy edző leszek.
Elvégeztem az IFAA aerobik és személyi edzői tanfolyamát, a TF-en az edzői szakot, és azóta is személyi edzőként is dolgozom.

 

Hogy lettem „kemény” edzője - leginkább saját magamnak?

Szerencsésnek tartom magam, mert sikerült olyan helyen elkezdenem a fitness - testépítést, ahol olyan versenyzőktől, edzőktől tanulhattam és meríthettem inspirációt,mint Szabadi József, Lukács Attila, alias „Brasco”, Pörczi Péter ,Lauter Viktor…

Mit sem ér a tankönyv és a funkcionális anatómia atlasz,ha a gyakorlat nincs mögötte…hosszú éveket töltöttem edzésmódszerek kipróbálásával, tesztelésével,míg rátaláltam a nekem leginkább megfelelő edzés és táplálkozási routin-ra.
Kemény edzőktől, kemény edzésmódszereket tanultam.

Most 28 évesen kezdtem el a versenyzést, furcsa volt, hogy én állok a „reflektorfénybe", a tavaszi Superbody Kupán (igaz,kevesen voltunk) én negyedik lettem, ami első versenynek igazán kellemes meglepetés volt, főleg, hogy még a harmadik helyezettel is kihívtak összevetésre .

Jelenleg nagy lelkesedéssel készülök az októberi BodySport Kupára és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a legjobb formámat hozzam!

Mivel nemrég fejeztem be külföldön egy modell munkát, amihez nagyon le kellett fogynom, tömeget nem tudok már magamra varázsolni, de az erősségem a szimmetria és a definiáltság, ezért ennek a célnak megfelelően edzek a versenyre, szerencsére nem egyedül; Szabadi József „külső szemként” figyel rám, irányítgat és segít, főleg az utolsó héten…

„én csak és kizárólag a színpadon versenyzek - de ott nagyon!”
A szervezőknek éppúgy, mint a versenyzőnek kívánok sok erőt, jó edzésmunkát, és kitartást!

Megjelent: 1435 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. január 09., szombat 00:06