2007. október 27., szombat 20:00

Van kiút - a BodySport Kupa elemzése

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Talán mégis menthető a sportág? Mindenképpen, még egy ékes példáját tapasztalhattuk meg október 20.-án a csepeli Királyerdei Művelődási Ház színpadán, hogy még nincs minden veszve. Bár úgy üldözik a sportot, mint az ókorban Krisztus követőit, néha egy-egy reménysugár megcsillan az ezer sebből vérző testépítés háborgó egén.

A Superbodyt, az Aréna kupát, a tavaszi kupasorozatot követően üdvözöljük bodysport.hu fedélzetén a Bodysport Kupa testépítő- és fitnesz versenyt, mely idén került először megrendezésre Vida Zoltán főszervezésével.
Noha a technikai körülmények úgy hozták, hogy egyazon napon két verseny is terítékre került (Fitparádé) mégis közel 60 versenyző 7 kategóriában vívott ádáz csatát a harcmező reflektorfényében. Egy-két kivétellel, akik valamilyen külső vagy belső tényező folytán nem hozták a tőlük (önmaguktól) várt formát (pl. Bogáti Árpi) a versenyzők túlnyomó többsége pazar formában brillírozott a művelődési ház " kínpadán".

A "nagyérdemű" zöme és a szakma mondhatni maximálisan elégedett volt a verseny színvonalával, szervezésével, lebonyolításával. Kritikusok természetesen mint minden rendezvényen itt is akadnak (ami önmagában véve nem baj hisz így lehet okulni, tanulni) de tudjuk, hogy minden rendezvényt lehet még jobban, még kevesebb hibával lebonyolítani. Én a magam részéről csak gratulálni tudok Vida Zolinak a verseny mentorának, hogy vállalta ezt a rengeteg akadállyal teletűzdelt feladatot, és tető alá hozta az első (reményeink szerint korántsem utolsó) Bodysport Kupa testépítő- és fitnesz versenyt. Arról, hogy a technika néha megbicsaklott, egyik-másik versenyző zenéjét későn - vagy egyáltalán- nem játszotta le az a fránya készülék ő tehet a legkevésbé.

Befejezésül a bírói kar nevében elnézést kérek azoktól a versenyzőktől, szakirányítóktól, edzőktől kik úgy vélik, hogy tanítványaik méltatlan helyen végeztek, de " mea culpa" én is, (birótársaimmal egyetemben) csak ember vagyok, és egy pontozásos rendszerben tévedni nagyon is emberi. Mindannyiunk nevében biztosíthatok minden érintettet, hogy igyekeztünk képességeinknek megfelelően objektíven dönteni. Az vesse ránk az első követ ki helyünkben elmarasztalhatatlan ítéletet hozott volna.

Epilógusként Vida Zolinak egy bíztató üzenet: A vehemens kritikák ellenére (ha van ilyen) fel a fejjel !

2007.10.25

"Múmia"
Megjelent: 219 alkalommal