2007. november 04., vasárnap 22:49

Superbody 2007 - ahogy én láttam

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A verseny azt hozta, amit vártam. Színvonalas rendezés, felkészült versenyzők, telt ház a nézőtéren.

Persze itt is volt csúszás, apróbb hiányosságok, de a kritikát az okosok a fórumokon hadd találgassák, nem kívánom ezen élvezetüket korlátozni. Ebben a formátumban, a lebonyolítás szinte tökéletes, más kérdés, én kissé hosszúnak találom, és szakmailag másképp raknám össze.

A kategóriák rövid értékelése - szerintem:

Fitness modell 1 - a bajnok Gotlóz Zsuzsa (Vida Fitness) megérdemelten nyert, jó arányok, megfelelő definíció, pont a kategória leírása szerinti felépítés. Hozzá közeli formát hozott Oláh Noémi, szintén jó arányok, erős nőies kisugárzás, véleményem szerint biztos második helyen kellet volna végeznie. Nem így történt, a bírók Kulcsár Krisztinát látták jobbnak, nem igazán értem milyen szempontok szerint.

Fitness modell 2 - a bajnok Toldi Zsuzsa, megérdemelten. A második helyezett hölgy, nézze el nekem nem jegyeztem meg a nevét, jegyzőkönyv pedig még nem elérhető, szintén nagyon jó volt, arányos, erős nőies kisugárzás, kicsit zavart az összehasonlításnál, hogy egyrészes szerű ruhában volt, és talán picit vizesebb volt mint Zsuzsi. A kategóriában harmadik lett Torma Krisztina (Vida Fitness), eredményéhez gratulálok, tizennyolc éves, a versenyre tizenhét kilót fogyott!

Fitness forma 1 - a papír forma érvényesült, Farkas Andi nyert, megérdemelten, a második helyen Máté Szilvia végzett, szintén megérdemelten.

Fitness forma 2 - szintén a papír forma, Kovács Nóra Mária nyert, nagy különbséggel.

Női testépítésben Pál Móni (Vida Fitness), nagy fölénnyel nyert, nemzetközi szinten is jó lesz, kicsit a szabad pózát csiszolni kell még.

Junior kategóriában Karácsonyi Krisztián (Tozo Team), nyert, megérdemelten. A junior mezőny népes és erős volt, sajnos a magyar bajnokság meg sem közelíti ezt a szintet.

Újonc kategóriában Farda Krisztián nyert, (Tozo Team) megérdemelten. Személy szerint engem különösen meglepett, milyen sok jól felkészült versenyző indult ebben a kategóriában.

Atletik kategóriában Lénárd Lajos nyert, megérdemelten. Itt is sok induló, jól felkészült sportolók versenyét láthattuk.

Open 1 kategóriában csak egy kérdés volt, Molnár Péter, vagy Major Zsolt nyer. Ők ketten kiemelkedtek a mezőnyből. Molnár Péter alkatilag hibátlan, nagyobb tömege volt, azonban főleg lábizmainak kidolgozottsága nem volt olyan mint Zsoltié. Zsolti nagyon száraz volt, elegáns, de a bírók a nagyobb tömeg mellett döntöttek, így második lett. A bajnok Molnár Péter (Tozo Team), később az összevont bajnoki címet is begyűjtötte.

Open 2 - a bajnok Bodó Imre. A Bodysport Kupához képest sokat javult, győzelme megérdemelt, a második helyen Fülöp Zsolt végzett, szerintem helyezésénél éppúgy bakiztak a bírók, mint modellben Oláh Noémi harmadik helyénél. A második helyen Gyöngyösi Rolandnak kellett volna végezni, nagy különbséggel. Mint nemzetközi bíró állítom. Alkatilag elegánsabb volt, kisebb csípő, jobb derék váll combív arány, összességében jobb kidolgozás. Hogy ez hogy sikerült, nem tudom. Nem nekem kell ezen gondolkodni.

Grand Prix 1 kategóriában ismét szoros csatában, jobb láb definíciójának köszönhetően nyert Kozaróczy Tibor (Vida Fitness), Szakács Sándor (Peak) előtt.

Grand Prix 2 bajnoka a ˝hegyi gorilla˝ Kathy Béla, megérdemelten. Remzső Ferenc elegáns volt, kidolgozásában legfeljebb olyan mint Béla, így a monumentális tömeg győzött.

Az abszolút bajnok Kathy Béla lett, megérdemelten, Kozaróczy Tibor előtt.

A pontozással kapcsolatos kritikáim, az a kevés, nem a versenyt minősíti, hiszen én is rendeztem már versenyt, nem a rendező, vagy a vezető bíró pontoz, amit írtam nem bántó szándékkal tettem, hanem inkább okulásképp.

Vida Zoltán
Megjelent: 253 alkalommal