2007. december 08., szombat 11:03

Szántai Dóri őszi beszámolója

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

NAC 2007Ausztria Kupa 1.hely


Nem túl jó forma, alul töltöttség. A gyakimat 3-szor kellett elkezdeni, mert először túl hamar indították el a zenét, másodszor ahogy én ugrottam a színpadon úgy ugrott a cd a lejátszóban, harmadszor nem indult el a cd. Futás az alagsorba a pót(még jó, hogy ilyen előre látó vagyok) lemezért. Kívülállók szerint profi módon oldottam meg, mert látszott rajtam az idegesség, de ahogy indult a zene jött a fültől fülig mosoly.

Fittparádé 1.hely


Életemben nem ettem még ennyit, mint erre a versenyre. Azt gondoltam a fehérje-szénhidrát játék butaság, ezért nem nagyon csináltam. Most egy testépítő hatására mégis kipróbáltam. Bejött. A legnagyobb kritikusom, aki mellesleg a húgom megdicsért. Este még fotókat is készített a hasamról. Számomra hihetetlen, hogy hogy lehet szép egy kidülledő pocak.? Másnapra mégis jó lett. Köszönöm a testépítőknek, ezt a kijárt utat. A verseny jó hangulatú a színpad megfelelő méretű (szinte hihetetlen, hogy ilyen is van).Talán a hely szelleme kísértett, amikor ugyanott sérültem meg, ahol az edzőm...Melegítés közben egy láblendítés után simán ráléptem a saját lábamra. Mint egy kezdő!!! Kifordult a bokám: (Egy perc múlva színpad. Pánik hangulat!!! Majd gyorsan fagyasztó spray(még szerencse, hogy megint előre látó voltam és bepakoltam a fél lakást hátha éppen arra lesz szükségem).Totál jó gyaki, ámbár a nagy színpadot nem megfelelően osztottam be, ezért kicsit a háttérbe szorultam. A nézőknek nem tünt fel. Sokan most láttak először magyar versenyen gyakizni. Egy kis túlzással és kicsit nagyképűen elájultak a ruhám a zene és a koreográfiám összhangján.

Románia Lugos 1.hely


Zötyögős, számomra hosszú utazás. Útközben láttam 2 menyasszonyt (reménykedtem, hátha szerencsét hoznak...)Viszonylag késői 18 órás kezdés. A színpad előrefelé leejtős!!! Az én bokám még mindig kétszer akkora, mint normál esetben. Nem baj nem gáz, ahogy tanultam az edzőmtől teszem a dolgom. Lábam szétfagyasztva, bekötve. Gyors lebonyolítás. Nyeremény egy édes foss színű, csúnya bőrkabát. De hát, ajándék lónak...

Verseny után semmi folyadék, holnap még egy verseny, pénzdíjért!!! Ritka az ilyen ezért nagyon készülök.

P1010459

Románia Temesvár 2.hely


A mezőny gyakorlatilag ugyan az mint, előző nap, Valamiért mégis félek... A színpad botrány (kicsi, középen illesztett, épített, lámpákkal a háttérben a földön). Hogy fogok elférni? Meg kell oldani profi módjára. A közönség itt is szeret. Testben magasan a többiek felett. Gyaki 80%-osan végrehajtva. Zavart a szűk hely, de még így is a legelemerősebb. Megverettek a román fitnesz szövetség elnökének lányával, aki egész délelőtt vedelte a vizet. Én lassan már 3 napja semmit nem ittam. Előző nap miért tudtam legyőzni? Ja, a 200 euró különbség lehetett a magyarázat az első és a második díjazása között. Rosszul esett és fájt az igazságtalanság, de a nézők mellettem voltak. A bokám egyre gázabb. Hogy fogom végig csinálni az idényt??? Össze kell szednem magam, most jönnek a fontos versenyek, amikre eddig még csak melegítettem.

 

Oroszország Wabba vb 2.hely


Óriás cirkusz a vízum miatt. Húza-vona. Megyünk -nem megyünk? Elindulunk. 4 órás repülő út. Az ország elmaradott. A szervezők próbálják ellensúlyozni a hiányosságok miatt. Nincs melegvíz, nem beszélnek angolul. Szombat: elődöntő, kicsi színpad, sok induló. Fél órát forgatnak, hogy jó kategóriába neveztem-e. Nem csoda, rajtam volt a legtöbb izom. Odaállítanak a másik kategória mellé is. Így már nem kérdés, maradhatok az eredetiben :) Testforduló szerintem simán megvan. Gyaki, eltörik a kellékként használt botom. A reptéri dobálásnak köszönhetően, de megoldom. Óriás taps, talán tetszett nekik. Estélyis forduló, gyors körbe séta, 4 alapfordulat, összevetés nincs. Vasárnap döntő, szirénázó rendőrautó kíséretében érkezünk. Hatalmas színház terem, elővételben 2000 jegy elkelt. Pontozás elméletileg nincs, de én úgy készülök, mintha lenne. Minden simán megy, meg kell lennie! Hatalmas tapsot kapok. Már nem fárasztó leversenyeznem. Meglepően jól felhoztam az állóképességem. Gyorsan pörgetik az eseményeket. Eredményhirdetés. Második lettem :((( A közönség fújjog, senki nem érti mi történt. A szövetség fő elnöke megkérdezi a bírókat miért nem én nyertem... Mindenki nekem gratulál, de ez engem nem vigasztal. Azt tanultam, hogy, aki nyerni akar annak 200 %-al jobbnak kell lennie a többieknél. Szerintem én az voltam. Mégse engedtek nyerni. Elkeseredek, Abba akarom hagyni. Átbőgöm az éjszakát, forgolódok, tobzódok és nagyon egyedül vagyok. Miéééért? Reggelre átértékelem a dolgokat. Nem lehet így vége. És a vb címvédés a másik szövetségnél??? Hiszen arra készültem. Fel kell állnom, habár nem bízom magamba és az erőmbe.

P1010471

Hamburg Nac Vb 1.hely


Magabiztosan megyek, a húgom kísér el. Mindent megtettem, hogy ne kelljen szégyenkeznem bármi is fog történni. A legtöbb ember azt mondta, butaság elindulnom,mi lesz ha indul a német favorizált versenyző, aki egyszer már legyőzött? Nem baj lesz ami lesz nekem ott kell lennem. Péntek érkezés, regisztráció, az elsők között. Leselkedek, hátha látom a nagy rivális nevét. Semmi. Lehet, hogy nem indul? Amikor a Fibó kiállításon találkoztam vele azt mondta nem akar velem többet versenyzőként egy színpadon állni. Fél tőlem :) Szombat délelőtt elődöntő. Öltözőben vagyunk már. Belibben a nagy rivális :( Húgom is felismeri, és azt mondja: teljesen "kész" van. Totál véres a szeme. Ezek szerint nem csak nekem nehéz az utolsó nap. Levetközünk a barnítózáshoz és odaszalad hozzám ő. Akivel emberileg jó kapcsolatban vagyok. De a verseny az verseny ott nincs barátság. Megölel és a fülembe súgja: „úgy érzem nekem ma nincs esélyem”. Jól esik ilyet hallani, de nem nyugszom meg. Soha nem vagyok ideges a versenyen, mert ott már nem tudok semmit tenni csak, ha teszem a dolgom. Még a húgom is megjegyezte, hogy idegesnek tűnők...Testforduló: életem talán legjobb formája, nem túl száraz, de szép kerek. 26 induló, én vagyok hátulról a második. Nagyon résen kell lennem, ha azt akarom, hogy észre vegyenek. Első körben kihívnak. Igeen! A rivális marad a helyén :) Összesen 7 összevetés 4-ben kint, vagyok, de félek. A közönség nagyon szereti Lyen-t és Németországba vagyunk és ő is Német és sztárolt versenyző...Gyaki:hosszasan melegítek hátha kiugrálom az izgalmat. Én jövök. Ahogy kilépek a függöny mögül már a legjobbnak érzem magam. Minden rendben lesz, csak szépen elemről elemre a közönségnek, élvezettel. Minden tök jól sikerül, erős a gyakim. Az idegen közönséget megnyertem, óriás taps. Kis pihenő, délután döntő. Estélyi ruha 4 alapfordulat egy összevetés. Szépek a lányok. Újra gyakiruha és színpad. Kihírdetik azt a 6 embert, aki bemutathatja a gyakorlatát. Benne vagyok, igeeen-igeeen. Mégjobb gyaki mint, délelőtt. Szeretek showt csinálni a nézőknek, nagyon hálásak, szeretnek. Eredményhirdetés: 4 német, 1 román és én. Harmadik..., marad a Lyen és én. A nyakamba borul és sír. Nem hiszi el, hogy ugyanaz a szitu, mint 2 évvel ezelőtt. Szorítjuk egymás kezét, és azt mormolom, hogy csak nehogy az én nevem mondják második helyre. Éssss NEM. Hatalmas kő esik le a szívemről, el se merem hinni. Ugyanolyan jó érzés mint tavaly. Nagyon boldog vagyok. Életem legnehezebb versenye volt, de mit is vártam hisz idén mindenki rám készült. Következő cél? Még nem tudom, de talán egy eb cím jól jönne vagy még egy vb arany, mert a két kupát nem lehet jól rendezgetni, túl szimmetrikus. A három az már nagy szó lenne...

Szántai Dóra
Megjelent: 247 alkalommal