2008. március 17., hétfő 20:22

Új tesztelési rendszer az Arnold Classic-on

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A tavalyi év folyamán az IFBB profi testépítők elfogadták az IFBB Pro League Szabályzatát, mely szerint: „a Pro League jogot formált arra, hogy általa kijelölt versenyeken dopping-teszt alá vesse az induló versenyzőket.”

Jim Lorimer az Arnold Classic szervezője és alapítója, bejelentette az Arnold Sport Fesztiválon, hogy az IFBB által 2008-ban bevezetett új tesztelési rendszer az Arnoldon élesítve működik. A 2008. évi Arnold Classic-on így már csupán azon versenyzők indulhattak, akik beleegyeztek a véletlenszerű tesztelés lehetőségébe.



Lorimer nyilatkozata szerint a 2008- évi Arnold Sport Fesztiválon résztvevő csaknem 30 szövetség versenyzői, mind alávethetők a tesztelésnek, így a profi testépítők is. Ahogy mondta az IFBB profi szekciója által 2008 januárjától bevezetett új szabályok a „sport megmentését és jövőjét” jelentik, és e sport legnagyobb volumenű rendezvénye támogatja mindezt.

A dolog persze ennél persze lényegesen árnyaltabb. Az IFBB amatőr szintjén „WADA” konform anti-dopping szabályok „üzemelnek”, ám a profi szekció újonnan életbe lépett szabályai nem e szabályozás átvételét jelentik. A profi testépítők tesztelése ugyanis az aznapi teljesítményt befolyásoló készítményekre történik. A tesztelési rendszer egyelőre nem került nyilvánosságra…

 
Megjelent: 295 alkalommal