2008. július 15., kedd 11:08

Máté Szilvi interjú

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Máté Szilvit először a 2007-es Bodysport kupán láthattunk színpadon, Én a verseny előtti felkészülés hajrájában találkoztam vele először és ami rögtön megragadott az az volt, hogy olyan minőségű izomzattal rendelkezik, ami e sport női vonalán több, mint ritka. Amiért pedig ritka az az, hogy e minőség csakis olyan minőségi munkával érhető el amire sokan egyszerűen nem képesek…de ettől különleges és lenyűgöző.


Mikor és miért kezdtél el edzeni?
Nagyon régen már több mint 10 éve, még gimis koromban kezdtem el edzőterembe járni. Az egyik barátnőm beszélt rá, hogy menjek el vele, persze Ő már nem edz azóta.

Melyik volt a legelső versenyed?
A legelső versenyem 2007. Bodysport kupa, ami egy nagyon jó emlék számomra nemcsak azért mert 2. helyezést értem el, hanem azért is mert szerintem egy jó hangulatú, jól szervezett és jó díjazású verseny volt.


Mi motivál, hogy versenyezz?
Igazából a versenyzésre több dolog is motivál. Például az, hogy megmutassam képes vagyok fejlődésre évről évre, célt ad az életemnek, ez a sport a hobbim, imádok edzeni és jó érzés beletartozni a versenyzők körébe akik tudom, hogy edzésről edzésre, nap mint nap ugyanolyan keményen edzenek mint Én is.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Igazából Én még nem sok versenyen indultam, azt hiszem a legelső versenyen elért eredményemre vagyok a legbüszkébb azért mert annak ellenére, hogy 100%-ig mindent beleadtam a felkészülésbe mégsem mertem remélni, hogy ilyen jó eredményt sikerül elérnem, nagyon jó visszaemlékeznem arra a versenyre.

Milyen elvek alapján táplálkozol?
Igyekszem egész évben odafigyelni a táplálkozásomra, persze mikor nincs diéta Én is többször eszem "szemét kaját", de figyelek arra, hogy emellett is meglegyen minden nap a megfelelő mennyiségű, minőségi fehérje és szénhidát bevitel.

Milyen edzésterv alapján készülsz?
Az edzéstervemet jelenleg Vida Zoli állítja össze, akinek nagyon sokat köszönhetek, mert mióta az Ő segítségével készülök nagyon sokat sikerült fejlődnöm. Ez főleg a lábamon látható, végre szépen kezd feljönni a vádlim és a combom is sokkal formásabb mint volt. Persze ezért minden nap megdolgozom, mivel minden edzés alakalmával edzem a lábam.

Milyen táplálék-kiegészítőket használsz?
Táplálék-kiegészítők nélkül nehezen tudnánk annyi megfelelő tápanyagot bejuttatni a szervezetünkbe amennyire szükségünk van. Ezért nagyon fontos a használatuk. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Vida Fitness csapatának tagjaként a Power Track és a MusclegenX támogatását élvezve az Ő termékeiket fogyaszthatom, amik sokat segítenek nekem a felkészülésem alatt.

A versenyek után mit csinálsz?
A versenyek után mit csinálok?:-) Hát napokig csak eszem-eszem folyamatosan minden olyat amit a diéta alatt nélkülöznöm kell (ez főleg édesség nálam). Sokan azt mondják, hogy a versenyszezon után kell egy kis pihenő és ki kell hagyni az edzést, de ez nálam nem működik, nekem már 2 nap után hiányzik, hogy edzhessem egy jót.

Versenyeken mindig nagyon szépen le vagy pucolva, van valami különleges módszered erre?
Szerintem csak akkor tudsz igazán jó formában lenni ha maximálisan betartod a diétát. Én az első napjától az utolsóig igyekszem félrekajálás nélkül betartani az étrendet, ez eddig mindig bejött.


Civilben mivel foglalkozol?
Ugyan megvan az edzői végzettségem, de mással foglalkozom. Egy irodatechnikai cégnél dolgozom.

Kik segítenek a felkészülésben és a mindennapokban?
Mivel Pécsett élek ezért főleg az itteni barátaimra számíthatok a mindennapokban. Major Zsoltival sokszor szoktunk találkozni az edzőteremben.

További terveid?
Szeretném tovább folytatni a versenyzést, nemsokára kezdem úja a diétát mivel itt van a nyakunkon az őszi versenyszezon. Szeretném kipróbálni magam egy nemzetközi versenyen is.

Megjelent: 1099 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. január 09., szombat 00:10