2008. október 12., vasárnap 10:44

Nemzetközi verseny, 2008 Temesvár

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Tudtuk, hogy színvonalas verseny lesz, erős mezőnnyel, de megvallom őszintén ilyen erős mezőnyre nem számítottam.
Román, magyar, bulgár, olasz testépítők versenyeztek a legjobb helyezésekért.
Az open kategóriában indult többek közt a bolgár Hrisztov, aki Budapesten 75 kg-ban Európa bajnok volt, 70 kg-ban világbajnok, és egy évet profiként is versenyzett.
Tehát nagyon erős mezőny gyűlt össze, az első nyolc versenyző kiváló formában volt, kis különbségek döntöttek.
Mint nemzetközi bíró, megpróbálom értékelni az elő nyolc helyezett versenyzőt, bírói szemmel.
Képek a versenyről
A bajnok La Llave Alex, a mezőny legesztétikusabb versenyzője. Megfelelő izomtömeg, 94 kg volt a verseny súlya, és kiváló izom érettség. Jogosan nyerte a versenyt.

Második helyen a bolgár Hrisztov végzett, hatalmas tömeg, a 156 cm magasságához 80 kg-os testsúllyal versenyzett. A kidolgozása az első nyolchoz képest közepesre sikeredett, arányaiban nem rossz, de voltak elegánsabbak nála. Jogosan lett második.

Bognár Gergő rengeteget fejlődött mióta utoljára láttam színpadon, jó kidolgozás, esztétikus fizikum, tömegében azonban csak átlagos volt az első nyolchoz képest. . Kissé magasan tapad a háta, és váll, hát szélességben még fejlődnie kell. Megérdemelten lett harmadik.

Nagy Levente nagyon jó formát hozott, tömegében az egyik legjobb volt, szimmetrikus a felépítése, a kidolgozása is jól sikerült, derék tájon, a háta alján, a fenekén maradt még némi víz, ezért lett negyedik.

Kovács Ferenc nagyon száraz volt, tömegét tekintve is jó volt, fő hiányossága a magasan tapadó hátizom, és a váll, hát szélesség. Nagyon jól mutatott az oldalsó pózokban.
Helyezése megérdemelt.

Major Zsolt nagyon esztétikus, alkatilag hibátlan, azonban a fenekén és a hátán még kicsit vizes volt. Próbáltuk magasan tartani a súlyát, hiszen nem ez a fő versenye, ez sikerült is, ezen a versenyen hatodik helyezése jogos.

Hetedik lett a 85 kg-os román bajnok, abszolút bajnok. Nevét sajnos nem jegyeztem meg, helyezése megérdemelt, kiváló kidolgozás, sebezhető arányok.
Nyolcadik lett a román nehézsúlyú bajnok Caileanu Costica  megfelelő tömeg, megfelelő kidolgozás, hibás arányok. Arányai miatt helyezése jogos.
Tehát az első nyolc helyezettnél a sorrend korrekt volt, a bírók érzésem szerint jól pontoztak.
Képanyag, videó feltöltése hamarosan, a fitness és a masters kategóriákról beszámoló hamarosan.
Minden, induló versenyzőnek gratulálok, aki részt vehetett ezen a színvonalas versenyen.

Vida Zoltán
Megjelent: 108 alkalommal