2008. december 21., vasárnap 11:28

N.A.C. kontra I.F.B.B.

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Ne gondolja senki, hogy vérremenő párbajról szándékszom beszámolni, nem kesztyűt vágott egymás szemébe a két világszövetség, de úgy tűnik, hogy hidegháború van kibontakozóban.
Hogy politikai fogalommal éljek.
Gondolom nem kell kihangsúlyoznom,hogy az "ősi" világszövetség a provokátor, és ha érdekeit figyelembe vesszük, nem minden ok nélkül.

Hiszen egyre több nagy kaliberű versenyző szivárog át a két rivális szövetségbe, (N.A.C, W.AB.B.A.) mely szintén nem ok nélkül történik.
Egy elokvens példája e tagadhatatlan ténynek; a nemrégiben lezajlott N.A.C. Univerzumon melyet az észak németországi kikötővárosban, Hamburgban rendeztek, nem kevesebb, mint 225, zömében jól felkészült versenyző indult, különböző kategóriákban. És főleg a nyugati régióból. Németek, hollandok, franciák, angolok. Akik eltűntek az I.F.B.B.-ből.

Ugyan miért? Mert elsősorban nem a versenyzők meghurcoltatásán, és emberi méltóságuk megalázásán volt a hangsúly.
Nem kellett végtelennek tűnő órákon át, egy ideiglenesen összetákolt "erkölcsi laborban"várakozniuk, miközben a morál elől járó méltóságai mint "vérszagra gyűlt éji vad",a buzgalomtól szinte remegve fixírozzák a kiszemelt áldozatot, mikor produkál annyi "elixírt"melynek eredményeként derékba törhetik sportkarrierjét.

Nem az előírt színű, és méretű póznadrágot, vagy bikinit mustrálgatták, hogy viselőjét egy hanyag kézmozdulattal előzékenyen kizárhassák a versenyből, porba zúzva egy év verejtékes munkáját, az anyagi áldozatról már nem is beszélve.
Sorolhatnám a "versenyzői megbecsülés" különböző megnyilvánulási formáit,de írásom elsősorban a N.A.C.-ról szól, nem az I.F.B.B. "gáláns" tetteiről.

Teljes ellátás, beleértve a kísérőket is az irdatlan létszámú versenyző mellett.
Pazar szálloda, a német eleganciára jellemző ízléssel berendezve, kifogástalan reggeli, nulla euró nevezési díj, ingyen szállítás a reptérről és vissza.
És egy gesztus, mely engem személy szerint-a szó pozitív értelmében-mellbevágott; a vízmegvonás következtében a kiszáradástól fenyegetett versenyzőket, minden összevetés után a felvezető bíró vízzel kínálta.

Az I.F.B.B. vesenyein, ha egy szenvedő alany elhagyja a színpadot, hogy egy korty vízzel enyhítse kínjait, jobb esetben megússza egy fejcsóválással, de ha az égiek nem fogadják kegyeikbe a szerencsétlent, akár a versenyből való kizárás is lehet a jutalma.
Ezek után nem meglepő, ha belátható időn belül az átszivárgás invázíóvá duzzad.
Ugye így már érthető a "nagy szövetség" agája jövőjét tekintve?
Ugyanakkor a versenyzők, és a "kis szövetség"szempontjai is érthetők, és megérthetők.
De tudjuk; "ki mint vet...."

"múmia"
Megjelent: 112 alkalommal