2009. január 08., csütörtök 22:29

Interjú Obertol ˝Obi˝ Dáviddal

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

"A gyakorlatok helyes kivitelezésére fektetem a hangsúlyt..."

Obertol Dávid, művésznevén "Oby", az ifjú nemzedék egyik lelkes hírnőke, szigorú, művelt szülők jólnevelt gyermeke, a konditerem kínzó
eszközei között is ennek megfelelően néma szenvedéssel, céltudatosan, elszántan, és alázatosan végzi a nem éppenséggel irigylésre méltó gyötrelmes feladatát.
 A vele készített interjúból tervein,vágyain túl személyiségét is közelebbről megismerhetjük.

1. A kérdés közhely de elkerülhetetlen; mikor és milyen inspirációra kezdtél el kondizni?

Világéletemben tetszett a kemény megjelenés,15éves koromban kaptam itthonra egy fitnessgépet, akkor még csak edzegettem, és 2 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni ezzel a sportággal.
Valamint van egy kép a fantáziámban már gyermekkorom óta, mit szeretnék elérni.

2. Versenyzési vágyaid mikor támadtak? Ki a példaképed, kinek szeretnél a nyomdokaiba lépni?

Nem gondoltam volna soha, hogy egyszer én is színpadra állok. Aztán egyik ismerősöm lecsalt az Infernoba, ahol az edzőm (Lakatos Mihály) tanácsára kerültem ebbe a közegbe. Szerencsére olyan edzőm van, aki kitartásilag példamutató számomra, és pozitív jellemformáláson is átmentem, ami a kihívások leküzdését illeti.

3.Tudjuk, hogy már említésre méltó versenyzői múlttal rendelkezel, sőt egészen tömör kis éremkollekciód van. Felsorolnád az emlékezetesebb versenyeid, ha lehet kronológiai sorrendben?

Köszönöm az elismerést,
A kezdő löketet a második Inferno trófea adta 2008.május 25.-én ahol második helyen végeztem, majd ezután következett a Romániában megrendezésre kerülő Herkules Trófea június 14.-én (Nagyváradon).,ahol a 65kg-os kategóriában első hellyel jutalmazták a szereplésem.
Majd jött az őszi versenyszezon, ahol a Bodysport Kupán ,junior kategóriában harmadikként léphettem fel a dobogóra, majd a Magyar bajnokság ahol az abszolút kategóriában második helyen végeztem.
Volt szerencsém kiutazni a Vida Fitness csapatával Hamburgba, a NAC Junior világbajnokságra ahol 7.helyezést értem el.
Majd jöttek a romániai megmérettetések.
Előbb Lúgoson volt december 13.-án a Florin Teodorescu Classic férfi testépítő verseny, ahol az abszolút kategoriában 3.helyen zártam.
December 21.-én pedig Kolozsváron megrendezett Mr.Napoca Kupa, ahol a 65kg-os kategóriát megnyertem, valamint az abszolút választásban is első helyre tettek a bírák.

4. Minden versenyző-sportágtól függetlenül-pályafutása során átél sikereket, és kudarcokat egyaránt.
Feltételezem ez alól te sem vagy kivétel.
A kérdés adott; melyik fellépésedre emlékszel vissza legszívesebben, és melyiket szeretnéd minél gyorsabban a feledés homályába száműzni?

Remélem kérdésemmel nem tépek fel fájó sebeket!
A legszívesebben a Romániában megrendezett versenyekre emlékszem vissza, a szívélyes fogadtatás ért, akármelyik versenyre is mentem.
Persze rossz emlékeim is voltak az idő folyamán a versenyekről hazatérve, de nem fogtam fel drasztikusan a dolgokat. Az a lényeg, hogy ott voltam s megmutattam magam, hogy mire vagyok képes.

5. Környezeted, családod, kedvesed, barátaid, osztálytársaid, tanári kar...stb.- hogyan viszonyul hozzád e deviáns sportág miatt,melyet választottál?

Szerencsére a családom támogatott az egész versenyfelkészülésem alatt, persze vitáink voltak mert a nehéz napokat,hónapokat nem tudtam teljes önmegtartoztatással végig csinálni, ami az idegi állapotomat illette.
A barátnőmnek is nagyon köszönöm,hogy mellettem volt, végig kísérte töretlenül utamat, nálam nagyon sokat számít ugyanis az érzelmi háttér akármit is csinálok az életben, és ő stabilan állt mellettem, és remélem ez még nagyon sokáig így marad.
Az osztálytársaimtól pozitív megjegyzéseket kaptam, mindig dicsértek ami nagyon jól esett, míg mások a büfében ették a melegszendvicseket, én az öltözőben kuksoltam, és ettem a natúr rizst, natúr marhahússal, de a pozitív szavak ösztönzően hatottak rám és folytattam.
Átértékelődtek bennem a dolgok, az élet apró dolgaival kapcsolatban. .
Nem utolsó sorban pedig szeretném megköszönni Lakatos Mihálynak, hogy segítette s támogatta a versenyfelkészülésemet, valamint hogy a kezdetek-kezdetén melletem volt, mikor nehezen álltam rá a színpadi szereplésre
Majdnem elfelejtettem, a tanári kar nagyon pozítívan állt hozzám, mindig biztattak, s szorítottak.
Persze ez így túl szép mese lenne, hogy mindenki velem van. Voltak megjegyzéseik a fizikumom illetően, szórták rám az átkot s a rossz mágiát rendesen, az általuk előre feltérképezett jövőképemet harsogták.

6. Beszámolnál a bodysport olvasóinak röviden, milyen stratégiával készülsz egy versenyidényre? Edzés, táplálkozás..

Tömegnövelés idején: Heti 4 edzés
Formásítás idején: Heti 6 edzés
A gyakorlatok helyes kivitelezésére fektetem a hangsúlyt, nem pedig a súlyok nagyságára.
Sokan a konditeremben dobálóznak a gigászi tárcsákkal.
Én csak annyit mondok. „Ők megtehetik, a sors majd meghálálja nekik”
De legfontosabb a táplálkozás, 12 hetet diétáztam.
.Nem spekuláltam, nem számolgattam grammokra pontosan a bevitt tápanyagokat, mivel én azt vallom a szervezetünk nem egy gép, más tápanyagszükséglete van egy stresszesebb, fáradtabb napon, mint mikor minden bíbor színű.
Szóval érzetre ettem ,persze nagyjából tartottam azt a felállást, hogy délelőtt inkább szénhidrátot, majd délután inkább fehérjét ettem.
Szerencsére szigorúan betudtam tartani, mindig úgy ettem ahogy az edzőm tanácsolta.
Komolyan vettem mindent, mintha az életem múlna rajta. Az utolsó versenyem előtti 1 hónapban nem igazán fűszereztem az ételeimet, mert úgy jöttek össze a versenyek, hogy majdnem mindegyik hétre esett egy.
De ezt megfogadom a jövőben is.
Mivel az ilyen hosszú ideig tartó fűszermegvonás miatt, sokkal jobban tudtam játszadozni a testem vízkészletével. A bőr alól, és az izomból is könnyebben ürült ki a felesleges víz.

7. Véleményed szerint melyik az erős, illetve melyik a gyengébb izomcsoportod?

Gyenge izomcsoportom a karom, és talán a vádlim.
Az erős izomcsoportom a combom, és a hátam.
A jövőben a gyenge pontjaim felhozására összpontosítok.

8. Életfilozófiád, ars poetikád?

„Szenvedni tudni kell, a siker érdekében” ez az egész életemre kihatással van.

9. Feltételezem vannak további terveid, álmaid.
Megosztanád velünk?

Jövőre készülök a W.A.B.B.A. Junior Világbajnokságra, és ott szeretnék dobogó közeli helyen végezni.

10. Záró kérdésként mit üzensz a Bodysort olvasóinak?

Akármit is csináltok, csináljátok teljes erőbedobással, s a szenvedés meghozza a várva várt eredményt!

A bodysort stábja nevében kívánom, hogy az égiek vezessenek egy sikeres sportpályafutás útján, a megvalósulás végtelen horizontjai felé, és köszönöm,hogy válaszoltál kérdéseimre.
Én köszönöm.

"múmia"

Megjelent: 1042 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. január 19., kedd 17:11
Tovább a kategóriában: Oby visszatér! »