2009. július 14., kedd 23:53

I.F.B.B. junior és masters E.B. Románia, Nagybánya, junius 26-28

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Beszámolóm késésének oka egyszerűen a verseny utáni két hetes szabadság az erdélyi hegyekben Judittal, aki megérdemelte a könyörtelen felkészülést követően a pihenést, ha lehet pihenésnek nevezni az ilyen nomád életmódot.
De most végre itt vagyok, és a száraz tényeken túl saját szemszögemből is megpróbálom az E.B. minden pozitív, és negatív elemeit feltárni.
Nézzük a tényeket; a tavalyi Budakalászon megrendezett azonos versenyhez képest csökkent a részvételi létszám.
Voltak olyan kategóriák, ahol nem lett volna szükség az elődöntőkre, hiszen a létszám nem haladta meg a hat indulót.
Indokolatlanul mégis mindkét napon színpadra szólították a kategóriát, bár az elődöntőben kapott pontoknak nem volt jelentősége a döntőben, azaz tiszta lappal indult minden döntőbe került versenyző.

Ez szerintem egy komoly baki! Tény az is, hogy a nézőtéren, leszámítva a döntő első egy-két óráját, kevesebb érdeklődő foglalt helyet, mint ahány versenyző a volt a színpadon, pedig belépő díjat sem kértek a rendezők.
De szervező kollégáinknak sikerült bravúrral elhúzni az időt, és a nagyérdemű ezt bizony elunta, vagy belefáradt a totojázásba, így épp a legizgalmasabb kategóriáknál szépen felszívódott.

Dehát az I.F.B.B. prominensei foggal-körömmel ragaszkodtak a szabályzathoz.
Volt kinek másik póznadrágot kellet vásárolnia, mert az oldalpánt 2 centinél keskenyebb volt,vagy fényesebb volt a megengedettnél,ezzel szemben a regisztráció lezárása után 3-4 órával is elfogadták a nevezését annak, akinek a repülőgépe késéssel landolt, vagy eltévedt útközben, és csak hatalmas késéssel érkezett a helyszínre.
Sőt a mérlegre sem kellett állnia elhitték neki bemondás alapján a testsúlyát /értendő ott ahol súlykategóriák voltak/.

Félreértés ne essék, nem azt bírálom, hogy miért nem zárták ki a későn érkezőket a versenyből, hanem azzal nem értek egyet, hogy miért akarták kizárni azt a versenyzőt, aki időben jelen volt, de 2 cm helyett csak másfél cm volt a póznadrágja oldalpántja.
Ha pedig a szabályzatban előírtakra hivatkoznak, akkor illene minden tekintetben betartani azt tisztelt "inkvizítor" urak, nemde? Ki érti ezt?
A verseny pozitív aspektjéhez hozzátartózik a versenyzők felkészültsége. Megkell hagyni, a minőség dominált, és ez igaz még akkor is, ha felbukkantak nem színpadra alkalmas versenyzők is, de ilyenektől gyakran még egy Mr. Olympia sem mentes.
Magyar vonatkozásban mondhatnánk nagyszerű eredmények születtek.

Farkas Andi végre aranyérmet szerzett a bodyfitness kategóriában.
A korábbi évek kudarcait végre siker koronázta, hiszen tudjuk,hogy az elmúlt években sajnos gyakran lepontozták.
Palecián Judit bronzérmes lett testépítésben, román színekben, egy roppant kiegyensúlyozott kategóriában, és csak a tömege akadályozta meg abban, hogy akár az ezüstöt is megcsípje.
Kántor Jenő a legenda, igaz ő is Romániát képviselte,de mégiscsak magyar, szintén bronzérmet gyűjtött be a 60 év feletti "veteránok" csatájában.

Én ezüstöt prófétáltam neki, de úgy gondolom a bronz is egy kisebb bravúr.
Junior női fitness 163 cm alatt, Meri Renáta ezüstöt szerzett.
Tehát mindent egybevetve a magyarok itt is jól szerepeltek, pedig Brüsszelbe is kiutazott egy ütőképes kontingens, ugyanezen a napon a W.A.B.B.A. E.B.-re, melynek eredményeiről Vida Zoli időben beszámolt.
Videó összefoglaló a versenyről hamarosan.

"múmia"
Megjelent: 112 alkalommal