2009. július 27., hétfő 11:45

Küzdősport, és erősember verseny, Debrecen, augusztus 19!

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Egyre több birkózó próbálja ki magát a teljesen nyílt, szinte szabályok nélküli MMA-ban. Most Bárdosi Sándor kötöttfogású birkózó olimpiai ezüst érmes mellett, egy szabadfogású klasszis, a 120 kg-ban világbajnoki bronzérmes Aubeli Ottó is szerencsét próbál.
Ottó régi jó barátom, nagyon szurkolok Neki. Sokat segített a fiam versenyfelkészülésében, igazi sportember, erőnléte, állóképessége kiváló.
Nagy kérdés, mennyire tudott felkészülni az ilyen nincs szabály küzdelmekre, de gondolom, végzett ilyen irányú edzéseket.
Ha tippelni kell, szerintem nyerni fog.
A részletes kiírás szerint a következőket láthatják az érdeklődők:
A Shield Security K-1 Magyar Nagydíj programjában nem csak K-1 szabályrendszerű ütközeteket láthatnak a Főnix csarnokba augusztus 19-én kilátogató küzdősportrajongók: az idei gálán a „kiskesztyűs” bunyó prominens személyiségei közül Bárdosi Sándor, Felföldi Szabolcs és Aubéli Ottó is ringbe lép, az est főmérkőzését pedig a hajdúsági közönségkedvenc, Zilai Sándor vívja, aki muay-thai-ban a WPKC nehézsúlyú világbajnoki címéért száll harcba.

Az idén már 14:45-től kínálunk látnivalót: hangulatfokozóként a Hungarian Strongman Grand Prix mezőnye szórakoztatja majd a nagyérdeműt, a nemzetközi erősember versenyen a debreceni testépítő és erőemelő világbajnok, Kathi Béla is harcba száll az elsőségért. Béla szintén személyes jóbarát, nagy tehetség, több sportágban. Nem túl rég fotózáson vett részt, szépen leszálkásítva, ami erősember verseny előtt nem túl jó.
Fokozza a sérülés veszélyt, hisz az izületek közötti kenőanyag csökken, és a túl száraz izmok könnyen szakadnak.
Képességei alapján Béla nyerhet, remélem nem sérül meg ismét.

Az eddig megszokott nyolcfős K-1 torna helyett két kvartett küzdelmeinek szurkolhatunk, négy-négy versenyző részvételével kerülnek megrendezésre a K-1 és a K-1 MAX mérkőzései. Középsúlyúban Balogh Norbert, Tóth Gábor, Szűcs István, Zeller István, Nagy Zsolt és Balogh Szabolcs esélyes a részvételre, míg a „nehézfiúk” négyfős mezőnye – plusz a tartalékversenyző – Nagy Tibor, Mihalik György, Nemes László, Nagy Ede és Kulacsik Mirkó közül kerül ki.
A kizárólag hazai fightereket felvonultató két K-1 szabályrendszerű torna közép- és szupernehézsúlyú győztese a februári, prágai kvalifikációs viadalon indulhat. A cseh fővárosban komoly tétért folyik majd a küzdelem: a kategóriadöntősök nem csak euró tízezrekkel gazdagodnak, de egyenes ágon kerülnek ki a Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságra.
A hazánkban egyre népszerűbb MMA képviselői is tiszteletüket teszik a Főnixben: egykori kőkemény birkózók veszik fel „kiskesztyűben” a harcot. A volt nehézsúlyú birkózó olimpikon, Aubéli Ottó a német Hubert Lammererer csap össze, az ötkarikás ezüstéremmel büszkélkedő másik karfiolfülű, Bárdosi Sándor az angol Dean Lyoyddal ütközik egy Eb-címmeccs keretében, míg a „Hegylakó”, Felföldi Szabolcs és Patrick Bergerrel világbajnoki övért méri össze tudását.
A virágkarnevál előestéjén megrendezésre kerülő gála kiemelt csatáját egy igazi harcos, a thai-boksz bajnok, négyszeres Utcai harc-győztes Zilai Sándor vívja. A könyökösök és térdesek nagymestere 5x3 percben az angol Daniel Sam-mel verekszik meg a WPKC szupernehézsúlyú muay-thai világbajnoki címéért. A thai-boksz legkeményebb kategóriáját képviselő stílusban Magyarországon soha nem rendeztek még ilyen volumenű összecsapást.

A Főnix rendezvénycsarnokban augusztus 19-én, 14:45-től kezdődő Shield Security K-1 Magyar Nagydíj fővédnöki tisztjét Debrecen város polgármestere, Kósa Lajos látja el.

                                     Vida Zoltán
Megjelent: 2579 alkalommal