2009. december 14., hétfő 11:02

N.A.C. Universum, a fitness, fitness figure kategóriák bírói értékelése

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Ez a két kategória a legvitatottabb magyar szempontból, az én véleményem szerint.
Illetőleg még Major Zsolti kategóriája, de arról majd később.
Hát akkor előbb a fitness figure kategória, 35 év felett, Gróf Brigivel.
Van néhány körülmény, ami sajnos jelentősen befolyásolta Brigi szereplését.
A szállodában Brigi a verseny reggelén megszédült, valószínű a testsúly határ miatt túldiétázta magát, leesett a vérnyomása és elájult, csúnyán megütötte a fejét, és a foga is letört. Mentőt kellett hívni, infulziót kapott, a kórházat saját felelőségére hagyta el, és az orvos javaslata ellenére versenyzett. Mindenki más feladta volna, Ő nem.
Az utolsó pillanatban ért a verseny színhelyére a kórházból, és rövid bemelegítés, lekenés után már rögtön a színpadra szólították.

Ezek voltak az előzmények. Sajnos, a stressz hatására kicsit bevizesedett, de így is a mezőny legarányosabb, legesztétikusabb felépítésű versenyzője volt. Szerintem.
Brigit egy bíró látta elsőnek, egy negyediknek, egy ötödiknek, a többi harmadiknak.
Az olasz lány szinte egységesen első lett, valószínű a szárazság miatt.
Ez még olyan, ha nagyon ezt akarom látni, belefér. Arányaiban nem volt olyan, mint Brigi.
Viszont a második helyezett egyértelműen rosszabb volt Briginél.
A második helyezett lánynak volt egy első, egy negyedik, egy harmadik helye, a többi bíró másodiknak látta. Negyediknek én pontoztam, nem igazán értem, hogy lett második.

Női fitnessben Szántai Dóri és Légrádi Andi indult.
Három fordulós verseny, és szerintem a legszubjektívebb kategória.
És mivel itt nem pontoztam, nézzük hogy látták a versenyt a bírók.
A testfordulóban Dóri két harmadik, egy-nem tévedés, tizedik! -egy ötödik, és öt negyedik helyet szerzett. A mezőny egyik legarányosabb versenyzője. Érdekes.

Légrádi Andi erőssége ebben a mezőnyben a testforduló volt, szerintem. A bírók szerint nem, hiszen két kilencedik, és hét tizenegyedik helyet kapott. Mit láttak? Nem értem.

Gyakorlatok. Itt Dóri nagy harcban volt, egy első, egy negyedik, három harmadik, két második hely. A szlovák Malachova egy ponttal előzte meg, és lett második, ebben a fordulóban. Az orosz lány ezt a fordulót elég egyértelműen nyerte, a bírók szerint.
Légrádi Andi cd-je nem indult el, így az egész gyakorlatát rögtönöznie kellett, így ebben a fordulóban nem került az első tízbe.
Estélyi ruhás forduló. Nekem nagyon szubjektív, igazán nem tudom, a személyes benyomáson kívül mit kell értékelni.
Dóri ebben a fordulóban volt a legjobb, két harmadik, három második helye maradt bent, vagyis megelőzte a szlovák lányt.

Vagyis gyakorlatilag Dóri a második helyet a testfordulóban vesztette el, a gyakorlatban egy ponttal a szlovák lány nyert, az estélyi ruhás fordulóban Dóri nyert a szlovák lány előtt egy ponttal, eddig döntetlen, a testfordulóban sajnos a szlovák lányt látták jobbnak. Furcsa. Tavaly pont az estélyi ruhás fordulóban vesztette el a versenyt, most ebben volt a legjobb.
Légrádi Andi is ebben a fordulóban szerepelt a legjobban, három harmadik, egy negyedik, egy második helye maradt bent. Volt bíró, aki elsőre helyezte. Sajnos azonban ez nem volt elég a döntőbe jutáshoz, véleményem szerint a verseny a testfordulón ment el, ugyanis ott nagyon alul értékelték, ha megkapja a reális helyezéseket, simán a döntőben van.

Vagyis a két női kategóriában nem voltunk szerencsések, nem azt kaptuk, amit vártunk.
Sajnos, ez is benne van, lehetett volna reklamálni, de a végeredményt még reklamáció hatására soha nem változtatták meg. Sajnos.
Gratulálok a lányoknak, és remélem, jövőre szerencsésebbek lesznek.

Vida Zoltán
Megjelent: 144 alkalommal