2010. szeptember 09., csütörtök 21:27

Frank Ildikó bemutatkozása, fitness forma versenyzőként

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Az ezredforduló környékén egy teljesen átlagos lány Érden tengette napjait tökéletes elégedetlenségben. Feneke mindig nagyobb, melle mindig kisebb volt az általa elvártnál.
Addig Cindy Crawford és Schobert Norbi aerobic kazettáira tökélesített fizikumát nagy elhatározással edzőteremben próbálta tovább csiszolgatni, amikor két tagbaszakadt fickót sodort elébe a végzet Frank János és barátja személyében.
Miután hősünk minden kétséget kizáróan meggyőződött arról a tényről, hogy a közhiedelemmel ellentétben feneke nem lesz lapos és „szottyos” a sok guggolástól, és a melltájékon kitartóan megsemmisülő párnácskák kisebb tőkebefektetéssel korrigálhatók, egyre bátrabban vetette bele magát a súlyzós edzésekbe.

A párizsis zsömlét lassan felváltotta a csirkemell és zöldség, majd nem sok idő elteltével büszkén mosolygott kockás hasával – párjára.
Hősnőnk és az azóta már férjként üzekedő Frank János állandó kísérők lettek a versenyeken, amikor egy barátjuk versenyzői pályára lépett.
Egy modenai verseny alkalmával aztán történt valami. A versenyen ámulva nézegette a gyönyörű versenyző lányokat – erősek voltak, szépek, nőiesek.
Hazafelé az úton a kompánia egyik hölgytagja megjegyezte, milyen szépek, és milyen elérhetetlenek.

Ildikó – nevezzük immár nevén – nagyon meglepődött ezen a gondolaton, hiszen ő is látta, hogy milyen erősek, szépek és nőiesek, de ő azt is látta, hogy igenis megvalósítható álom ez kitartó és szívós munkával. Talán ekkor – megszületett egy elhatározás.
Frank Ildikó vagyok, fitness forma versenyzőként mutatkoztam be először a 2008-as őszi idényben. Első versenyem az Ausztria kupa volt, majd a Super Body következett.
Mindkét versenyen a 4. helyet sikerült megszerezni – rá kellett döbbennünk, hogy a fizikum nem minden.
Ha az ember nem tudja magát megmutatni a világnak, ha a színpadon az ember egyénisége nem tud kellően érvényesülni, az bizony helyezésekbe kerülhet.

Mégsem volt ok az elégedetlenségre, a Super Body mezőnyében olyan versenyzők mögött végezhettem, mint például Farkas Andi.
A következő szezonban ismét belevetettük magunkat a felkészülésbe, kezdetben hasonló versenycélokkal, azonban találkozásunk Gróf Birgivel és Sasával, illetve a Tozo team-mel új mederbe terelte céljainkat, és immár nemzetközi versenyeket tűztünk ki.
2009 tavaszán két versenyen, a hágai NAC és a kassai Nabba világbajnokságokon vehettem részt.
Hetedik helyen végeztem, helyezésemet nagyban rontotta tapasztalatlanságom és az előbb említett emberi tényezők – a kisugárzás és a színpadi fellépés nem volt elég meggyőző. Mindkét időszak felkészüléseit a táplálkozástól az edzésekig férjem, Frank János vezényelte. Akrobatikán Koós Katának köszönhetek nagyon sokat – képességeimet átlépve hozta ki belőlem azt a maximumot, ami emberileg lehetséges volt.
Versenyeim számát, és az elért helyezéseket tekintve nem tarthatom számon magam az elit versenyzők között, mégis fogva tart a felkészülés izgalma, és a motiváció, hogy mind többet hozzak ki magamból.
Jelenleg az edzéseim fenntartó jellegűek, életvitelemben próbálom azt megvalósítani, amit egészségemnek és fizikumomnak leginkább megfelelőnek érzek.
Terveink között szerepel a jövő évi felkészülés, azonban körülményeim most még bizonytalanok, az elkövetkező egy-két hónapon belül derül ki, hogy képesek leszünk-e megteremteni a hátteret egy fárasztó és kétségtelenül költséges felkészülésnek.

Köszönettel tartozom Vida Zoltánnak, hogy lehetőséget adott a bemutatkozásra.
Az ő bíztatása fontos motiváló tényező, amely tovább erősíti meggyőződésemet, hogy nem szabad itt megállni, talán vannak még lehetőségeim ebben a sportágban.
Frank Idikó
Megjelent: 958 alkalommal