2010. szeptember 17., péntek 18:41

A tesztoszteron enantátról

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A tesztoszteron észterek a leggyakrabban használt doppingszerek a testépítés világában.
A következő cikkünkben ennek a „családnak” egyik igen népszerű tagjáról, a tesztoszteron-enantátról fogunk némi információt közölni.
A tesztoszteron-enantát tulajdonképpen egy észterezett tesztoszteron, ami azt jelenti, hogy a tesztoszteron szteránvázában a 17. szénatomhoz hozzá kapcsolnak egy enantát gyököt.
Ez segít abban, hogy a hormon tovább maradjon aktív és lassabb legyen a lebontás.
A tesztoszteron-enantát esetében az aktivitási idő olyan 8 nap körül van, de akár 3 hónap után is kimutatható.

Igen jó minőségű izomtömeg növekedést tesz lehetővé, ugyan nem tartozik az erős tömegnövelő hatású szerek közé, mégis egy 18 hetes, heti 600 mg tesztoszteron-enantátot tatalmazó kúra akár 15% sovány testtömeg gyarapodást is eredményezhet.
Az anabolikus/androgén arány 100/100 tekintve, hogy lényegében tesztoszteronról beszélünk
Az androgén hatás igen előnyös például szálkásítás folyamán, ugyanis felgyorsítja a zsírbontást.
Mindezek mellet az izomszövetre kifejtett anabolikus tulajdonsága pedig megakadályozza az izom fehérjék bontását.
Népszerűsége annak köszönhető, hogy viszonylag hamar érzi a delikvens a szer hatását (2-max 3 hét), mégsem kell napi rendszerességgel injektálni, heti 2-3 injekció „bőven megteszi”.
A használók 300-2000 mg-ig terjedő mennyiségeket használnak hetente (átlagosan 500mg/hét), de a heti 1g tesztoszterontól is már igencsak előjönnek a szer kellemetlen mellékhatásai.
Ezek közé tartozik a HDL koleszterin szint csökkenése és az LDL szint növekedése.
Nagy mennyiségtől magas vérnyomás, un. szteroid akne kialakulása a háton-vállon, zsíros bőr, néha prosztata megnagyobbodás, hajhullás.
Alkalmazása során érdemes valamilyen antiösztrogént vagy aromatáz gátlót szedni, mivel tesztoszteron lévén jól kötődik az aromatáz enzimhez.
Meg kell még említeni, hogy ez a szer is leállítja (kisebb adagok esetében csak csökkenti) a saját hormontermelés, hosszú távú használata pedig here atrófiát (sorvadást) okozhat.
Az előbb említettek miatt a kúra után érdemes HCG-t, illetve tamoxifent használni.

Gyakran hamisítják, azonban így hiába mondható viszonylag olcsó szernek, mindig ott lebeg Damoklész kardja a használók feje felett.
Megjelent: 10232 alkalommal