2011. február 09., szerda 22:35

Antioxidánsszint mérés február 15.-én, kedden 15 órától a Vida Fitnessben

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Élj jobban, élj tovább!
Az antioxidánsszint-mérés kiváló állapotfelmérő módszer, amely akár az évenként javasolt kivizsgálási listába is felvehető.
Korán jelzi, ha szervezetünk kimerült, kifogyott antioxidáns-tartalékaiból, ezáltal lehetőséget nyújt a korai beavatkozásra. Kezdetben az antioxidánsok hiányának nincsenek tünetei, vagy jellegtelenek: gyakori levertség, fáradékonyság, bizonytalan panaszok, amelyek hátterében nem találnak semmilyen elváltozást.
A mérés fájdalommentes, lézerfénnyel történik, egy Nobel-díjas elv alapján.

A világ első és egyetlen készüléke, amely az élő szövetben jelen lévő karotinoid szintet fájdalmas beavatkozás nélkül méri. Kevesebb, mint két perc alatt kideríthető, hogy étrendünk, életmódunk, táplálék-kiegészítőink megadják-e szervezetünknek a szükséges antioxidáns védelmet, mindössze 2 000 Ft-ért.
A karotinoidok az antioxidáns tápanyagok egy bizonyos fajtái, melyek sokféle gyümölcsben és zöldségben megtalálhatók.
A feldolgozott élelmiszerek és a kényelmi termékek úgynevezett civilizációs betegségekhez vezetnek.
A megelőzés céljából javasolt tabletták fogyasztása viszont, - ma még - többekben ellenkezést vált ki. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy valaki megelőzés céljából, a szervezete optimális működésének biztosítása érdekében fogyaszt rendszeresen - az élelmiszer kategóriába tartozó táplálék-kiegészítő készítményekből, amikor még egészséges.

Az antioxidánsok védenek a stressztől, a rákos megbetegedéstől, a szív- és érrendszeri betegségektől, az öregedéstől.
Egy nemrég végzett kutatás, amelyről a Journal of the American Geriatrics Societyben számoltak be, eredménye, hogy a száz év körüli vagy afeletti emberek vérében lényegesen magasabb az antioxidánsok szintje, és alacsonyabb a szabad gyököké, összehasonlítva a hetven és kilencvenkilenc éve közöttiekkel. Az ilyen emberek relatíve nagy mennyiségben fogyasztanak antioxidánsban gazdag gyümölcsöt és zöldséget.
"A testünkben megtalálható antioxidánsok mennyisége egyenesen arányos azzal, mennyi ideig élünk." mondta Richard Cutler MD, a Nemzeti Egészségügyi Intézet öregedésellenes kutatásainak vezetője.
GYERE EL ÉS MÉRESD MEG MAGAD! ÉLJ JOBBAN, ÉLJ TOVÁBB!
Megjelent: 6079 alkalommal