2012. március 23., péntek 11:29

Suba ˝SábaˇBeus felkészülése a tavaszi idényre

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
"Sába" a "Múmia Hárem" egyik oszlopos tagja az elmúlt évben lépett először színpadra, de így is említésre méltó eredményeket tudhat magának a modell kategóriában.
A WBPF Magyar Bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott, majd a Budaörsön megrendezett azonos verziójú EB-én a negyedik helyen végzett.
Ősszel a Florin Teodorescu Classicon harmadik, a Temesvári Szabadság Kupán pedig az ötödik helyen zárta a versenyt.
A győri kék szemű amazont az égiek is modell kategóriára teremtették.

Szinte minden adottsággal rendelkezik, ami ennek a kategóriának a követelményeit magába foglalja.
Kellemes arcvonásaihoz, tiszta kék szeméhez egy jól "megkomponált" testalkat párosul, formás combokkal, szépen ívelt vádlival keskeny derékkal nőies csípővel, és kecses testtartással, amelyre sajnos a z utóbbi hetekben egy gonosz gerincsérv rányomta a bélyegét.

Ez az alattomos góccsomó nem csak testtartásán rontott "Sábának", hanem az edzéseit is iszonyú fájdalmak között végzi.
Ilyen átokkal úgymond lehetetlen felkészülni egy versenyre, de a győri Fehér Hajó Fitnesz terem, vezető edzője minden Krisztusi kín ellenére sem hajlandó feladni a küzdelmet.

Bulldog szívóssággal gyötri magát a bőrfeszítő műhely önkínzó eszközei között, az viszont most még nagyon nyitott kérdés, hogy mindez mire lesz elegendő.
Szerencsére a modell műfaj nem a túldimenzionált méretekre és az extra száraz, definiált, erezett izomzatra fekteti a hangsúlyt, és ez lehet a győri amazon mentsvára.
Persze ez korántsem jelenti azt, hogy itt nincs szükség egy adekvát nőiesen formás izomzatra, hiszen modell ide vagy oda, mégiscsak fitneszről beszélünk.
Láttunk már olyan versenyt, ahol ezeket a szempontokat figyelmen kívül helyezték a döntnökök, és a testforma, az izomzat nem képezett pontozási kritériumokat bíró kollégáink értékelési feltételeiben, hanem a színpadi ficánkolásra, a műmosolyra fektették a hangsúlyt, amely valójában másodlagos szempontokat kellene képviseljen a versenyző értékelésben.
Ennek következményeként, több versenyző hölgy is kiábrándult a modell kategóriából, és keserűségében örök takaródót fújt.
Bízzunk benne, hogy "Sába" nem teszi ezt, és mindannyiunk örömére a színpadon látjuk a közeljövőben.

Talán példaértékű lehet a reményvesztett fiatalok számára, akik akár komolyabb célokat tűztek ki maguk elé, akár pusztán az egészséges életmód után epekednek, és ezzel párhuzamosan szeretnének alkati átalakulást elérni testüket illetően, hogy "Sábánk" 2006-ban még 85 kg-os, enyhén szólva telt karcsú leányzó volt, jelenpillanatban pedig egy harmincassal kevesebb.
Úgy vélem termetéhez az 55 kg-os testsúly ideális, amely tökéletesen megfelel a modell kategóriának.
Igen ám, de annak a 30 kilós fogyásnak van egy nem kívánatos hozadéka is.
A kötőszövet amely a nők esetében alkatuknál fogva köztudottan amúgy is lazább, a győri amazon estében is meglazult, főleg az alhas valamint a derék tájékán, és még nem nyerte vissza teljes mértékben a kívánt rugalmasságát.
Kétségtelenül sokat javult az utóbbi évben, de meglátásom szerint szükség lesz még egy-két évre, hogy megfelelő (rostanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag) táplálkozás, következetes edzés mellett "Sába" elérje a kívánt testalkatot.
Affinitását, elszántságát ismerve, pillanatnyi kétségem nincs, hogy a " Hárem" egyik büszkesége minden akadályt leküzd közös céljaink elérése érdekében.
Azt nem tudni, hogy a mitikus csábító Sába, aki még bölcs Salamon szívét is rabul ejtette, indult-e valaha Fitnesz Modell versenyen, és azt sem tisztünk kinyomozni, hogy a mi "Sábánk" hány férfi szívet tört össze a mai romlottabb világban, de az borítékolható, hogy ott lesz a színpadon, és kellemes perceket szerez majd nekünk, lelkes szurkolóknak.
És, bár romlott a világ csontjavelejéig, de te maradj "Sába" életed végéig.

"múmia"
Megjelent: 1050 alkalommal