2013. január 06., vasárnap 18:26

Interjú az N.A.C. Universumon résztvevő versenyzőkkel: Debreceni Gábor

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Debreceni Gábor remek idényt zárt, és a fizikuma sokat fejlődött a tavalyi formájáhozhoz képest.
Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tavaly Gabi nem tudott a döntőbe kerülni az N.A.C. Universumon, idén viszont egy sokkal erősebb mezőnyben 5. lett.
Íme, a vele készült interjú.
B.S.
Milyen versenyeken indultál, melyik eredmény volt számodra a legértékesebb?
D.G.
Idén 5 versenyen indultam el, itthon a BodySport kupán 179 cm felett, a Fitparádén, illetve a WBPF Magyar Bajnokságon +100 kg –os kategóriában.
Mindhárom versenyen kategória győzelemmel végeztem, ami nagy öröm volt számomra.
Ezt a 3 versenyt követte két VB, a Hamburgban megrendezett NAC Universum, valamint a Thaiföldön megrendezett WBPF V.B. Hamburgban 5. Thaiföldön a 6. helyet szereztem meg, amivel relatíve elégedett vagyok, ha azt veszem figyelembe, hogy erős mezőnyben álltam helyt, felkészült versenyzőkkel színpadra lépve.

B.S.
Hogyan értékeled az őszi teljesítményed? Elégedett vagy az eredményekkel amit elértél?
D.G.
Összességében elégedett vagyok az őszi teljesítményemmel, eredményeimmel.
Mindig az vezérel egy versenyen, hogy magamhoz képest egyre jobb, és jobb legyek, felkészülten álljak színpadra, és a többi akkor nem rajtam múlik.
Célom volt a 2011-es szezon után, hogy nagyobb izomtömeggel álljak 2012-ben színpadra, ami sikerült is, és már emiatt is elégedett vagyok az éves teljesítményemmel.

B.S.
Melyik versenyen érezted magad a legjobban, és miért? Melyik verseny volt a legnehezebb, legszínvonalasabb, amin idén indultál?
D.G.
Minden versenyen jól éreztem magam, nagyon szeretem azt a légkört, ami egy versenyen uralkodik, mind a back stage-ben, mind a színpadon.
Talán, ha rangsorolni kellene a világversenyeket emelném ki, mert nagyon szeretek emberekkel ismerkedni, és ezeken a versenyeken sok emberrel beszélhettem, különböző kultúrákba leshettem bele. Nagyon tetszett például az iráni versenyzők mentalitása a WBPF VB-én, ahogy egymást tüzelték, bíztatták.
Ehhez a sporthoz kell egyfajta fanatizmus, és ahogy ezek a srácok egymást bíztatták… nem egyszerű.
Tapasztalatom szerint egyre szervezettebbek, színvonalasabbak a versenyek évről évre.
Versenyzőként kiemelném a világversenyek szervezettségét /NAC, WBPF VB/ a szállás körülményeket, és a kiszolgálást.
Mindenképp meg szeretném említeni, hogy a WBPF VB szervezői a versenyzőknek a thaiföldi kint tartózkodásuk alatt nagyon jól elkészített diétás ételt biztosítottak a só mentes étkezések időszakában, melyek mind minőségben, mind mennyiségben kielégítették egy testépítő versenyző igényét.

B.S.
Volt e olyan pont a felkészülésedben, amikor úgy érezted, eleged van, és nem bírod tovább?
D.G.
Őszintén megvallva, talán a szezon utolsó heteiben volt, hogy egyre többet gondoltam /vágytam / sósabb, ízletesebb ételekre, de a versenyfelkészülésemet nem terelte abba az irányba, hogy a gondolat is felmerüljön bennem, hogy nem bírom.
Nehéz volt, de a cél lebegett a szemem előtt, hogy jobb legyek mint tavaly, nagyobb, szárazabb, és tudatosítottam magamban, hogy ez másképp nem megy.

B.S.
Mik a jövőre néző terveid?
D.G.
Idén a tavaszi szezonban szeretném magam megmérettetni, a Top de Colmar versenyen, valamint a WBPF EB-n szándékozom elindulni, illetve a szezonban még megnézem, mely versenyeken érdemes elindulni.
Szükségem lenne még nagyobb izomtömegre, hogy nemzetközi szinten is megálljam a helyem, a tavaszi versenyek után ez fog prioritást élvezni.
B.S.
Köszönjük az interjút, és további sok sikert kívánunk!
Vida Zoltán
Megjelent: 863 alkalommal