2013. augusztus 28., szerda 10:01

Felkészülés az őszi idényre: Rácz Balázs

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Balázs minden tekintetben sokat fejlődött az utóbbi évben.
Itt nem csak a fizikumára gondolok, hanem a pózolására, a színpadi mozgására.
Balázs hatalmas termetű testépítő, 188 cm magas, jelenleg 115 kg.
Mivel atletikus alkat, nem kell sokat aggódnia a formába hozás miatt, inkább arra kell figyelnie, ne fogyjon túl hirtelen.

Balázs amúgy sem egy aggódós típus, mindent szépen a maga ritmusában csinál, és nem szereti, ha ebből a ritmusból kibillentik.
Szerintem első versenyén, a Pro Nutrition Grand Prix-en Balázs közel lesz a csúcsformájához, a versenysúlyát 105 kg körül tippelem.

Balázs nagyon szerény, visszafogott testépítő, a teremben mindenki szereti.
Informatikusként dolgozik, mivel nem megerőltető munkát végez, így tud a felkészülésre is koncentrálni, tud figyelni a táplálkozásra, és a megfelelő pihenésre, tehát a felkészülés alapjai adva vannak.

Balázs az őszi versenyeken szinte minden alkalommal Simon Attilával egy kategóriában indul, így lesz ez a Pro Nutrition Grand Prix-en is.
Ez szerencsére nem jelent köztük problémát, kimondottan jó viszonyban vannak, bármi lesz is az eredmény, nem hiszem, hogy ez megváltozhat.

Teljesen eltérő felépítésű versenyzők, mind a ketten más erényekkel.
Balázs nagyon kiegyensúlyozott, ez egy előny, viszont sokszor nagyon takarék lángon ég, akkor is amikor már a célegyenesben van, ez viszont hátrányt jelenthet.

Attila pont az ellentéte, ő benne lobog a tűz, viszont sokszor aggodalmaskodik felesleges dolgokon, ami sok energiát emészt fel.
Balázs a Bodysport Kupán, a Superbodyn még bizonyosan indul, a nemzetközi szereplés a mutatott forma, és az elért eredmények függvénye.

Szerencsére napi anyagi gondjai nincsenek, a felkészülés háttere biztosított, tehát anyagi okok miatt nem kell majd rövidítenie az idényt.
Balázs szerintem remek alapanyag, a nagy kérdés nála az, mennyire akar bizonyítani.
Ha rászívja magát, szerintem sikeres lehet, jók a genetikai adottságai, a felkészülése biztosított, a többi már csak rajta áll.
Balázs felkészülését végig kísérjük a bodysporton.
Vida Zoltán
Megjelent: 1018 alkalommal