2013. november 16., szombat 18:06

Major Zsolt két héttel az Universum előtt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Zsolti élete legjobb formájában van, pedig az Universumig még két hét van hátra, tehát még mindig sok lehetősége van javulni.
Zsolti élete legnagyobb súlyáról, 96 kg-ról indította a szálkásítást, mivel nem volt fedett, eddig alig két kilót veszített a súlyából, jelenleg 94 kg.
Zsolti versenysúlyát 91 kg körül tippelem, ami 2 kg-mal magasabb az eddigi legmagasabb versenysúlyánál.

Zsolti harmadik Universum győzelmére készül, idén nagyon szeretné harmadszor is megnyerni ezt a rangos versenyt.
Az eddig ismert mezőny alapján erre megvan minden esélye, de mivel ez pontozásos sportág, sajnos könnyedén lehet másként is, hiszen az első 5 helyezett már mind nagyon jó, kiegyensúlyozott a mezőny.

Az 166 cm alatti kategóriában főleg az Ázsiai versenyzők veszélyesek, de van egy nagyon jó erdélyi versenyző is, aki tavaly megnyerte az Universumot.
Zsolti nem csak tömegében, de arányaiban is sokat javult, főleg a háta, és a combhajlítója javult sokat, az egész megjelenése nagyon meggyőző, nehéz benne hibát találni.

Az utolsó két hét a finom hangolás időszaka, szerencsére minden jól halad, nem kell kapkodni, szerintem mire kell, Zsolti csúcsformában lesz.
Ha sikerül nyernie, utána alaposan át kell gondolni, hogyan tovább, hisz 3 Universum címmel a háta mögött talán már lehet ennél nagyobb célokat is kitűzni.

De ez már egy másik történet.
Előbb ezt az akadályt kéne venni, sikeresen.

Remélem sikerül.
Vida Zoltán
Megjelent: 199 alkalommal