2014. április 01., kedd 13:25

Felkészülés a Bodysport Kupára: Kovács Máté hat héttel a verseny előtt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Máté a Bodysport Tehetség Kutató Kupán a legfiatalabbak kategóriájában indul, a 21 év alatti kategóriában.
Ezt a kategóriát most vezetjük be, nagyon sok fiatal versenyző van, akik egész jók, de még nincs mögöttük olyan edzésmúlt, hogy a 24 év alatti versenyzőkkel felvegyék a versenyt.
Máté első versenyére készül, 20 éves, nagyjából négy hete diétázik, de az igazi verseny diétát még csak most kezdjük el.

Máté az elmúlt 4 hétben sokat alakult, főleg az izomsűrűsége javult, szerencsére közben a testsúlya alig csökkent.
A pózolása még kicsit görcsös, van még rajta mit javítani bőven, de szerencsére még nem szorít az idő, van még idő a tökéletesítésre.

Máté felépítése nagyjából arányos, kicsit a combhajlító izma, illetőleg a vádlija van lemaradva picit, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni, maximum annyit, hogy a kidolgozást javítjuk.
Máté most kezdi a verseny diétát, ami az igazi kihívást jelenti, eddig a szintig nagyon sokan eljutnak, innen kezd nehéz lenni a tovább lépés.

Máté még soha nem csinált ilyet, nagy kérdés, hogyan fogja viselni a diétát, sok tehetséges fiatal versenyző adja fel a diéta miatt, remélem, Máté nem fog közéjük tartozni.
Ilyen fiatal versenyzők esetében nagyon fontos, hogy jól érezzék magukat a versenyen, és a színpadon, és ha az elért eredmény reális, akkor nagy valószínűséggel feltétlen hívei lesznek ennek a sportnak, akik ha nem is minden idényben, de időközönként felkészülnek, mert jól érzik magukat, és hiányzik nekik a megmérettetés.

A Tehetség Kutató Kupával ez a fő célunk, a 21 év alatti kategóriával pedig főleg.
Nagyon fontos, a verseny nem vérre menő harc, fontos az eredmény, de mindenki nyilván nem nyerhet.
Az ellenfél nem ellenség, ez az első lecke, amit a fiataloknak meg kell tanulniuk.
Remélem, Máté becsületesen felkészül, és a képességeinek megfelelő helyezést ér el, és kedvet kap a komolyabb szinten való versenyzéshez.
Vida Zoltán
Megjelent: 1102 alkalommal