2014. április 27., vasárnap 20:33

Felkészülés a Bodysport Kupára: Somogyi Ottó, Váradi József egy héttel a verseny előtt

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
A testépítés szerencsére nem korfüggő, nem csak és kizárólag a fiatalok sportja.
Aki oda figyel a táplálkozásra, az edzésre, az hosszú időn keresztül képes megőrizni a fizikumát, és akár egy évtizedet is letagadhat a korából.
Most két ilyen masters testépítőt szeretnék bemutatni, az egyik 56, a másik 65 éves.
Somogyi Ottóval nagyon rég ismerjük egymást, több mint 30 éve.

Ottó mindig közel volt az élvonalhoz, de nem tartozott az elvadult, mindent feláldozok a pillanatnyi eredményért típusú testépítők közé, így nem sikerült nyernie.

Viszont éppen ezért, a mai napig nem használódott el, tartja a formáját, viszonylag kevés edzéssel is remek formát képes hozni.

Akik régen megelőzték, messze nincsenek ilyen állapotban, mint Ő.
Ottó nagyon szimpatikus, szerény testépítő, amióta ismerem, nem emlékszem, hogy valaha akár egy haragosa lett volna, és ez azóta sem változott.

A teremben mindenki szereti, elismerik a fizikumát, és a kitartását.
Ottó jelenleg 97 kg, a versenysúlyát 93 kg körül tervezi.
Ottó fő versenye a Koszogóban rendezendő W.B.P.F. E.B. ide időzíti a csúcsformát, vagyis a Bodysport Kupa felhozó verseny lesz a számára.
Váradi Józsi tizenöt év kihagyás után tér vissza.

Józsi még a testépítés magyar alapítóival kezdte a versenyzést, a testépítés alapjait Dr. Langermann Péter segítségével sajátította el.
Aztán más felé fordult az élete, két éve kezdett újra edzeni, közel 20 kilót leadott, és egy éve döntött úgy, ismét megpróbálkozik a versenyzéssel.

Józsi önmagához képest sokat fejlődött, nyilván nem egy 20 éves versenyzőhöz képest, de láthatóan változott a fizikuma, és a versenyig szerintem még rengeteget fog, hiszen van még egy hete, a finom hangolásra.

Mindig örömmel tölt el, ha ilyen lelkes, igazi sportembereket látok, akik ötven év felett is olyan lelkesedéssel készülnek, mintha először lépnének színpadra.
Ottó és Józsi felkészülését végig kísérjük a bodysporton.
Vida Zoltán
Megjelent: 992 alkalommal