2014. augusztus 26., kedd 11:49

Felkészülés az őszi idényre: Hízó Diána

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Dia egy éve versenyez, tehát nem számít a rutinos versenyzőnek.
Mikor a Vida Fitneszbe került, eléggé túlsúlyos volt a modell kategóriába, voltak is kétségeim, képes lesz végig csinálni azt a radikális diétát, ami a formába hozáshoz szükséges, arról az alapformáról.
Dia akaratból jelesre vizsgázott, végig járta a nem éppen könnyű utat, és rögtön az első idényében nyerni tudott a Bodysport Tehetség Kutató Kupán, majd az N.A.C. V.B.-on ezüstérmet szerzett a fitnesz modell kategóriában.

Nagyon keményen megdolgozott ezért az eredményért, sokat csiszoltuk a pózolásán, a világbajnokságon Dia rutinos versenyzőket utasított maga mögé.
A verseny után azt tanácsoltam neki, ne engedje el a testsúlyát, figyeljen a formára,hogy ne kelljen még egyszer annyit szenvedni, mint az első felkészülésnél.

Dia ezt tökéletesen betartotta, az alapozás alatt is remek formában maradt, alig van rajta felesleg, első versenyén, a Pro Nutrition Grand Prix-en szerintem már 90 %-os formában lesz.
A képekhez képest szerintem élőben jobban mutat, a pózolást kicsit elhanyagolta, van néhány tartás hiba, amit javítanunk kell az első versenyig.

Szerintem nem lesz ezzel gond, csak rá kell szánni az időt, és be kell gyakorolni újra a helyes mozdulatokat.
Dia következő versenye a Bodysport Kupa lesz, majd az N.A.C. Bajnokok Éjszakája Tenerifén, utána a Due Torri, majd az N.A.C. Universum, ahová a csúcsformát szeretnénk kihozni.
Elég hosszú az idény, nem is a tervezett versenyek száma túl sok, inkább az időszak lesz nagyon hosszú.
Figyelni kell arra, nehogy úgy érjen az idény végére, amikor a leglényegesebb versenyek lesznek, hogy elfogy a motiváció, és minden mindegy, csak legyen már vége állapotba kerüljön.
Dia nagyon akaratos, és hajlamos túlzásokba esni.
A túlzott lelkesedés is lehet néha veszélyes, főleg ha nem tart ki az idény végéig.
Dia felkészülését végig kísérjük a bodysporton.
Vida Zoltán
Megjelent: 1488 alkalommal