2015. július 15., szerda 11:48

Felkészülés az őszi idényre: Kala Eszter

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Eszter azzal az elhatározott szándékkal keresett meg a közelmúltban, hogy az őszi menetrend szerint a Madridban megrendezésre kerülő Arnold Classic-on szeretne részt venni, és ehhez az én segítségemet kérte, én vállaltam a feladatot, így Eszter irányításommal készül az őszi idényre.
A Móvári Cutler kiváló versenyzője már most elég komoly eredmény lajstrommal rendelkezik. Érdemes kiemelni a következőket:
IFBB Magyar Kupa Modell kategória 3. hely
Magyar Bajnokság Bodyfitness 2. hely
Bodysport Kupa Figure 40 év alatt 2. hely
Superbody Modell kategória 3. hely.

Nem tagadom, hogy a 33 éves Ózdról Mosonmagyaróvárra áttelepült hölgy nagyon megkönnyítette a dolgomat, hiszen nem a „cilinderből húztam elő” –Vida Zoltánt idézve- és messze nem a nullától kezdtem a felkészítését, ami kihívás ide vagy oda, valljuk meg minden edzőnek alaposan megnehezíti a dolgát, hanem már kész versenyzőt kell tovább finomítanom.
Mivel Freimann Sándor, a Móvári Cutler szakmai vezetője főleg az erőemelésben és fekve nyomásban jártas, ezért hozzám irányította Esztert, hogy a Bodyfitness /Figure/ kategóriában való felkészülésében segítő jobbot nyújtsak neki Palecián Judit közreműködésével. (Freimann Sanyival együtt végeztük el a testépítő és erőemelő oktatói tanfolyamot a ’90es években, sőt padtársak voltunk, tehát a sportbaráti viszony elég távolra nyúlik vissza a múltba!).

Az a tény, hogy alig akad tennivalóm Eszterrel nem véletlen, hiszen olyan kiváló szakemberekkel dolgozott korábban mint Palatinusz Tünde vagy Kathi Béla, akik versenyzőkként is letették névjegyüket a sportág asztalára.
Sajnos a nagy távolság miatt nehezen lehetett kialakítani gyakoribb személyes kontaktust az edzőkkel, ami viszont elengedhetetlen eleme egy versenyző sikeres pályafutásához, főleg az első gyötrelmes években.
Nos ez volt a legfőbb, sőt talán egyetlen oka, hogy Freimann Sanyi hozzám irányította.

Esztert, akit a mosonmagyaróvári Azúr Étterem támogat a felkészülésében méghozzá csirkemellel, ami a testépítők alap fehérjeforrását képezi.
Reméljük ez a támogatás hosszú ideig meg is marad.
Szinte hibátlan strukturális adottságokkal áldotta meg Fortuna, és ha ezt sikerül kamatoztatnia a színpadon, alaposan megkeserítheti ellenfelei életét.

Roppant arányos és szimmetrikus, széles vállcsontozatához karcsú derék, keskeny csípő párosul, ami ebben a sportágban a hölgyek esetében is előnyös adottság (be kell látnunk, hogy a Rembrandt- féle telt idomú női aktmodell testalkatú versenyzők számára kevés babér terem a fitneszben!).
Kecses, szinte törékeny térd és bokaízületei impozáns látványt nyújtanak a hosszú hajú, barna amazonnak.

Szépen ívelt combfeszítőinek tapadása úgy helyezkedik el, hogy térdének még karcsúbb hatást kölcsönöz, és ez vádlijára is vonatkozik.
Feneke gömbölyű, nincs rajta felesleg, ami általában a nők egyik legnagyobb átka.
Alakítani szeretnénk még combhajlítójának ívét, amit fenekének ívéhez kellene formázni, és vállának gömbölyítése a további feladat, hogy alsó végtagjaival teljes harmóniába kerüljenek. Mindössze ennyit kellene még korrigálni, és ha ez össze jön teljes mértékben elégedettek lehetünk az elért formával.
Alapbeállásai összességében jóknak mondhatók, de némi finomítás még nem árt.
Kissé merev a nyaka, néha „rácsuklyázik” és olykor összehúzza a lapockáját a hátsó pózbeállásoknál.
Karjait túlságosan teste előtt tartja pózolás közben, ami olyan érzéki csalódást kelt, mintha kissé összeszűkülne a háta.
Persze mindezek nem drámai pózhibák, de Palecián Judit szeretné ha Eszter a lehető legtökéletesebb pózbeállásokkal szerepelne a színpadon.
Bosszantó érzés amikor a testforma jó, de helyek, helyezések csúszhatnak el a nem megfelelő pózolás miatt.
Főleg ha az a hely akár egy dobogó, Uram bocsá’, maga az aranyérem!
Frank Zane mondta: „Nem elég izmosnak lenni, azt meg is kell mutatni a színpadon”!
Az említett versenyen kívül Eszter a Bodysporton és a Superbodyn szeretne részt venni szabadidős jelleggel, amennyiben nem ütközik falakba.
Bízunk benne, hogy a Móvári Cutler versenyző hölgye eredményes idényt zár ősszel, ezzel öregbítve nemcsak a nyugati régió, de Magyarország hírnevét is ebben a társadalom által mostoha gyermekként kezelt sportágban, amelynek kínjait, göröngyös útját csak az ismeri igazán, aki végigmegy rajta.

„múmia”
Megjelent: 1659 alkalommal