×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 937

2016. január 04., hétfő 16:18

Új év, új célok, új élet

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Az új év mindig a nagy elhatározások ideje.
Na, majd most megmutatom, majd innentől másként lesz.
Ami végül dicséretes, hiszen a változtatás szándéka jelzi azt, hogy belátják azt, hogy változtatni kell, és nem elégedettek a jelenlegi állapottal.
A veszély a változtatás ütemében, és a kitűzött célokban rejlik.



Az elszántság nem azonos az esztelenséggel, a célok elérésében következetesnek, és mértékletesnek kell lenni.
Ellenkező esetben rögtön az edzés megkezdésekor könnyen komoly sérülést lehet szenvedni, ami rögtön felülírja a kitűzött célokat.
Azt javaslom, a teljesen kezdők az első pár edzéshez kérjenek szakmai segítséget, akik több évet kihagytak, azok pedig egy két hétig készség szintű edzéseket végezzenek.

Aztán ha már kezdenek a mozdulatok rögződni, és a szervezet kezd reagálni az edzésre, akkor már lehet, sőt kell komolyabb edzésmunkát végezni.
Figyeljünk a bemelegítésre, edzés végén pedig a nyújtásra.

A diétát is mértékletesen kezdjük el, mindenki a saját táplálkozási szokásaihoz képest szigorítson, nem kell rögtön egy versenyszerű testépítő verseny diétájával kezdeni.
Egyrészt ez túl nagy kihívás egy teljesen kezdő sportolónak, másrészt felesleges is, hiszen a kezdeteknél mindenki önmagához képest gyorsan alakul.
Pár hét edzés után ajánlatos táplálék kiegészítőket szedni, hogy, milyen jellegűeket, az a függ az egyén testalkatától, és edzettségi állapotától.
Érdemes utána nézni interneten, illetve kérjük ki ezzel kapcsolatban is szakember véleményét.
Nagyjából ezek lennének az új évi tanácsaim, mindenkinek eredményekben gazdag, sikeres új évet kívánok, mindenkinek teljesüljenek a céljai, elvárásai.
Vida Zoltán

Megjelent: 1939 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. február 22., hétfő 16:27