2008. február 20., szerda 21:28

Mit (nem) tudunk Palecian "Miss Boxing" Juditról?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Annyit mindenképpen tudunk, (vagy nem) hogy Erdély szülötte,jelenleg a vizek városában Győrben él párkapcsolatban a tízszeres felnőtt-és masters testépítő magyar bajnokkal Lakatos "Múmia"Mihállyal. Együtt biztosítják a győri "INFERNO" fitness terem szakmai irányítását. Többszörös román kick-box bajnok, nemzeti-és nemzetközi kupagyőztes,világkupán bronzérmes,de mindenek felett Románia és Magyarország első profi női ökölvívó világbajnoka.

Először Németországban 2002. április 20-án Torgauban hazai versenyzővel szemben(Aynour Senouglu 52,16 súlycsoportban ) hódította el a világbajnoki címet, idő előtt befejezvén a mérkőzést,hiszen már a 3. menetben TKO-val semmisítette meg kőkemény német-török ellenfelét. Ezt követően 2003. augusztus 30-án Ózdon megvédte világbajnoki címét, egy buldog szívósságát meghazudtoló izraeli hölgy -Hagar Smoulfeld- nagy bánatára.



Azóta sajnos alig hallatott magáról, legalábbis a műfajon belül. Fortuna elég mostohán bánt el Judittal, hiszen szponzori támogatás hiányában alig akadt néhány jelentéktelenebb mérkőzése az elmúlt években. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy címvédése után közel 2 évet kihagyott, de ezt a döntését a folyamatos hitegetések mellébeszélések hozatták meg vele. Tehát visszatérése után mindössze néhány rekordjavító mérkőzést vívott,melybe belecsúszott egy keserves kudarc is Olaszországban. Ellenfele a nagynevű hazai kedvenc Maria Rosa Tabuso Európa bajnok volt, kivel egy 6 menetes maratoni küzdelemben vívott vérremenő csatát. Paradox módon a talján amazonra számoltak rá a 4-ik menetben, a mérkőzés végén mégis az ő kezét emelték a magasba. A közönség felállva tapsolta hazánkfiát.... azaz lányát, de mindez sovány vigasz volt mely az ítélethozatalnál mit sem változtatott.
Ökölvívás ide vagy oda Juditnál kezdett betelni a pohár , és bármennyire szívéhez nőtt a -szószerinti- ingyen pofonok osztogatása, nem arra született, hogy" Anonymus "szerepet játsszon a sport életben. Gondolt tehát egyet és hirtelen műfajt váltott.



Megpróbálkozott a fittnesz-formával és női testépítéssel. Mi az hogy megpróbálkozott?! Nem rá vall, hogy statiszta szerepet töltsön be, ha egy sportágba belevág. Úgy néz ki " Miss Boxing" Judit nem csupán a szorítóban könyörtelen ellenfeleivel, hanem a színpadon bikiniben is , hol az ellenfelek nem szemtől szemben,hanem egymás mellett viaskodnak "Viktóriáért".Az elmúlt év tavaszán a Superbody kupán (élete első fittnesz-forma versenyén) rögtön a dobogó 2. fokára állhatott a már befutott Pazsitka Tünde mögött, ezt követően Nagyváradon testépítésben a "Herkules Kupa" nemzetközi versenyen szintén"ezüstben" csillogott egy szerb bajnok hölgy mögött roppant szoros küzdelemben. Győrben az "Inferno Trófea" testépítő versenyt már megnyerte, de az igazi áttörés szeptemberben következett be, mikor az erdélyi Szászrégenben rendezett román felnőtt nemzeti testépítő bajnokságon(kettős állampolgársága ezt lehetővé tette) már nem ismert könyörületet ellenfeleivel szemben. Kíméletlenül tarolt súlycsoportjában (-55kg),de ezzel sem elégedett meg, maga mögé utasította a felső kategória győztesét is egy többszörös bajnokhölgyet,és az abszolút győzelmet is bekebelezte.



Így tehát " Miss Boxing" átvedlett "Miss Muszklivá". A történet pikantériája, hogy nem egészen 6 hetet készült az ominózus bajnokságra, naiv módon bízva , hogy idő közben talán összejön - ígéretek szerint- egy világbajnoki címmérkőzés természetesen kedvenc műfajában a profi boxban, ezért résen kellett lennie és a testépítés egyik nélkülözthetetlen elemét a kőkemény diétát mellőznie kellett hiszen ez alaposan hátráltatta volna, a címmérkőzésre való felkészülésben, ahol köztudottan szükség van az erőre a pofonosztogatásban.



Nagyjából itt tart most,de e rövid portré alapján nem nehéz kitalálni,hogy a csalódás keserű nedűje csordultig telt Judit lelkében,és annak ellenére,hogy két-három évnyi energia tartalék van még benne,hogy a trónra törő ellenfelekkel szemben felvegye a"kesztyűt"nagyon fontolgatja végleges visszavonulását. Érthető hiszen a bizonytalanság,a támogatok hitegetése és a számtalan ígéret köddé foszlása,szellemileg és lelkileg egyaránt könnyen romokba zúzhatja egy nem akármilyen sport karrier büszke tulajdonosát. Érthetetlen,hogy a küzdő sportok kultusz műfaját térségünkben ennyire gyalázatos módon nem értékelik, főként ha az említett sportot a gyengébbik nem űzi. Egy profi ökölvívó világbajnoknak lehetetlenség összehozni egy újabb címmérkőzést az évek során,ám mindenféle jelentéktelen "karalábé kupa versenyek"támogatását meg lehet oldani!Magyarázza meg már valaki mi ebben a logika és a ráció?!Bármennyire imádott sportága Juditnak az ökölvívás, a hiányzó feltételek megtörik a lendületét az edzéseken, és ha nincs egy biztos cél amelyért küzdeni érdemes a motiváció is meddő,és a koncentráció kézség sem az igazi. Ebből következik,hogy értelmét veszti az egész legalábbis profi-ha úgy tetszik versenyszinten. Summa-summarum ezek az abszolút érthető érvek hozatták meg Judittal "keserves"döntését. Mint igazi sportember természetesen egy utolsó esélyt(ki tudja már hányadikat)ad még magának,a sorsnak vagy pályafutásának ha úgy tetszik mielőtt végleg búcsút intene box karrierjének. Amennyiben a tavasz folyamán nem jön össze az áhított címmérkőzés valószínűleg végleg szegre akasztja pofon osztogató kesztyűjét. Ám az élet megy tovább. Judit a már sikeresen belekóstolt sportágba a női testépítésbe ássa bele magát,és habitusát, afinítását ismerve borítékolható,hogy nem fog csalódást okozni lelkes szurkolóínak.

"múmia"
Megjelent: 1497 alkalommal