2010. február 13., szombat 23:11

Forradalmi áttörés a táplálkozásban: mire jó a háztartásikeksz?

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Avagy mondhatnánk, az emberi butaság határtalan.
A legtöbb ember úgy akar változni, hogy közben nem akar lemondani megszokott táplálkozási szokásairól. Minden ilyen elméletet, mely ezt igazolja, feltétlen örömmel fogadnak, ha igaz, ha nem.
Íme, egy történet, a háztartásikeksz pozitív hatásairól.
Figyelem Vörös Zoli, La Llave Alex, Tóth Dani, "Gyurma", Lauter Viktor...és a többiek!
Eddig alaposan elkúrtátok a versenydiétát, ezért hoztok folyamatosan ilyen gyötrelmesen silány formát. De aggodalomra semmi ok, végre itt a megváltás, mely profi alapokra helyezi a versenyfelkészülést.

Bár az ilyen titkokat nem szokás kifecsegni, én mégis merő szolidaritásból megosztom veletek. Felejtsetek el mindent, amit eddig ettetek,"szedtetek" eltékozolt idő, esztelen pazarlás volt, higgyétek el!
Térjetek végre a radikális fejlődés mezsgyéjére. Hogyan? Jól van, nem borzolom tovább a pattanásig feszült idegeket, kinyögöm a varázsigét.
HÁZ-TAR-TÁ-SI KEKSZ!
Ez ám a csoda "abraka abrak"! Nekem is a közelmúltban jutott tudomásomra, hogy ebben van a rejtély kulcsa.
Töredelmesen bevallom, térdig koppant az állam a döbbenettől, és csak azért nem őszültem meg teljes mértékben a hír hallatán, mivel anatómiai tekintetben ez a jelenség nem valósulhat meg az én esetemben.
A történet pikantériája, hogy több száz napo, néhány tíz ampi tesztoszteron, precízen összeállított tömeg növelő diétarendszer-rizs,krumpli, tészta, hüvelyesek mint rostos szénhidrátok, csirke, hal, tojás, vagyis a legkomplexebb fehérjeforrások, és mindebből töménytelen mennyiségben,- na és persze a tápkiegészítők bőséges halmaza sem használt, sőt állítólag szart se ért az egész, de a "házastársi keksztől" több kiló színtiszta sovány"musclit" pakolt magára az égiektől különleges genetikával megáldott úriember.
Kinek a koksz kinek a keksz!!
Elkezdtem konokul boncolgatni, hogy ilyen alapon miért ne lehetne -mondjuk...babapiskótával, vagy habcsókkal ugyanazt a minőségi izmot felépíteni?
Hiszen azon kívül, hogy ugyanúgy magas a szénhidrát tartalma, mint a háztartási keksznek, semmi sincs benne.
A válasz rendkívül frappáns volt. Minőségi összetételénél fogva a keksz sajátossága, hogy lassú szívódású. Na, ezt jól megszívtam! Hogy én mekkora barom vagyok?!
Sajnos erre a magassági szintre agytekervényeim kapacitása már nem terjed ki.
Ennek tükrében valószínűleg további okfejtésem is agyalágyult megnyilvánulásnak minősül, miszerint a csodálatos háztartási keksz összetétele nagyjából finom liszt, répacukor, telített zsír, glükózszirup, és különböző térfogatnövelő szerek, tele "E"-betűs munícióval, melyről tudjuk, hogy mit jelent.
Most, hogy elemeire boncoltuk, elemezzük tételesen, külön-külön, mi sül ki belőle.
Fehér liszt; igaz keményítő, de értéktelen, üres szénhidrát mely a szervezet számára (mely az izmokra is vonatkozik) nem tartalmaz semmilyen fontos tápanyagot, rostok, vitaminok, ásványok... Következésképpen üres kalória melyet szerencsés esetben elégetünk energianyerés céljából, de ha nem égetjük el fülétől a farkáig, a zsírmolekulák hálás örömére szolgál. Fehér liszt kilőve!
Cukor; ez ám a finom csemege azaz, finomított szemét. Ugyanúgy értéktelen szénhidrát, csak az egyszerű fazonból. Na ez aztán szívódik és épül! Méghozzá egyenesen a hájsejtekbe. Bravissimo!
Víz; való igaz a szervezetnek, melynek mintegy 70%-ka víz, az izmoknak valamivel ennél több, elengedhetetlen szüksége van erre az éltető elemre, csak valahogy nem szilárd formában, hanem folyékony halmazállapotban.
Só: nyilván a test optimális működésében szükség van nátriumra, na de ez csak háztartási kekszben rejtve fejtheti ki áldásos hatását?
Telített zsírok; no comment!
Tartósítószerek; csupa "E"betűs jelzéssel. Ajjaj!
A méreganyagok melegágyává varázsolja amúgy is sérülékeny mindenféle külső és belső veszélyeknek kitett rövid életű testünk!
De lehet , hogy oppozit hatással bírnak az összetevő elemek, és én fenemód tévúton bolyongok ezért rosszul értelmezem az egész folyamatot (mea culpa e gyalázatos tájékozatlanságom miatt).
Keressük meg a koerens hatását az összetevőknek. Mi van, ha a fehér liszt nem is szénhidrát hanem fehér-je, mely vetekszik a legjobban szívódó aminókkal, csak mondjuk por formájában. ! Ebben az esetben viszont nem a liszt kilőve hanem az elmélet.
Vagy ha a répacukor lassú szívódású, mely folyamatos üzemanyagot biztosít az izmom melónak?
Darwin csodálatos evolúció elmélete is romba dőlt, miért ne lehetne téves az eddigi összetevőkbe vetett hitünk?
Répacukor; végül is az izmoknak szüksége van egyszerű szénhidrátra a gyors szívódás érdekében, mondjuk egy rendkívül brutális izommunkánál, vagy egy kiadós tréninget követően feltöltő céllal-a lemerült glikogén raktárak újratöltéséhez.
Mi a szarnak ragaszkodunk a dextrózhoz (szőlőcukor) mikor kéznél van a tömény, extra tulajdonságokkal rendelkező répakivonat?! Tényleg mi bajunk vele?
Lehet hogy kekszbe préselve egészen más a hatásmechanizmusa, kár ostorozni csak sokan nem tudunk róla.
Maradiak vagyunk , nem tartunk lépést a korral.
Az asztali só; ha így kompakt formában fordul elő, mondjuk fehér liszt, répacukor társaságában mindjárt áldásos hatást kölcsönöz a muscliknak, hiszen ez esetben izomsejtbe cipeli a vizet nem a kötőszövetbe.
Csak erről a felfedezésről is alaposan lemaradtunk.
"E"-betűs adalékok értelmezése is megfejtésre került?
Jelentése valószínűleg "Eeeej de klassz cucc", vagy "E"-gyél és nőjj!!
Na ugye, miről papolunk? Minden oké! Mi bajunk vele?
A háztartási kekszen túlmenően vannak még remek tanácsok a célirányos étkezés palettáján. Túl a háztartási keksz mítoszon hallottam már olyat is"csak fehér kenyeret ne egyél, minden mást zabálhatsz, nem számít"!
Brávó! Miért? A pizza milyen égi mannából készül? Plusz, ami még rájön a tetejére.
A makaróni, spagetti, fehér tészta....hadd ne soroljam tovább.
Na de ezekkel az ég világon semmi gond. Nyakalhatod látástól-mikulásig nem lesz bajod tőle. Egy másik szemnifikáns tanács, például öt után ne egyél."
Reggel bátran indíthatsz egy óriás hosszú kávéval, egy kellemesen "illatos" bagóval megspékelve, és majd valamikor 9-10 körül ha étvágyad engedi és az ájulás nem keringet az alacsony vércukor miatt, bekaphatsz egy-két "gyorsan szívódó" szemetet, vagy inkább szennyet.
Kitűnő! A zsemle meg mi a fenéből van? Na de ez nem számít, fő csak ne fehér kenyér legyen. Csonkítsanak bátran meg, de ne a jobb lábad metéljék le , akkor minden rendben, nem is leszel csonka. És ezek az önjelölt géniuszok osztják tanácsaikat, na persze busás áron, hiszen értékes tanácsot nem szabad ingyenesen osztogatni, csakis másokat fosztogatni.
Egyet értek Drugs Bunnyval "Lefogy 150 kilóról 149re és ír egy könyvet" a célirányos fogyás technikájáról.
Olybá tűnik bizonyos körökben, dívik a kekszkultusz, csak én letapadtam egy elévült ponton. Ideje lenne célravezetőbb irányba elindulnom végre, és ti tudatlan maradi badisok zárkózzatok fel szorosan mögöttem, hogy tegyünk együtt egy kis lépést a céltudatos étkezés új dimenzióiba, mely óriási lépés lehet a testépítésben!

"Múmia"
Megjelent: 2343 alkalommal