2014. január 23., csütörtök 21:16

Felkészülés a tavaszi idényre: Csurgó Anita

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)
Anitát egy kedves barátom hozta le hozzám, még évekkel ez előtt.
Már akkor is nagyon tehetséges volt, de akkor még nem érzett magában elég késztetést a versenyzéshez.
Évek teltek el, mire ismét jelentkezett, a fizikuma az óta érettebb lett, és úgy tűnik, Anita elszánta magát a versenyzésre, következetes diétába kezdett, ami látszik a fizikumán.

Egy ideig ingadoztam, modell vagy figure kategóriába készüljön, de az eltelt pár hét eldöntötte a kérdést, Anita sokkal inkább a figure kategóriába való, mint a modellbe.
Viszont a figure kategóriába még erősödnie kell, hiszen a 173 cm-es magasságához 65.7 kg lehetne, ezzel szemben Anita jelenleg 57 kg.

Vagyis úgy kéne növelni a testsúlyát, hogy közben javuljon a kidolgozása, ami nem lesz egyszerű.
Mivel Anita még soha nem versenyzett, így még nem tudni, hogyan reagál a szervezete a más jellegű edzésekre, a diéta hatására hogyan fog változni a teste, egyenletesen szálkásodik, vagy bizonyos testrészei kevésbé reagálnak.

Anita a Bodysport Kupán biztosan indul, és az is biztos, hogy fitnesz figure kategóriában.
Minden más verseny ennek a versenynek a függvénye, ha ez jól sikerül, abban az esetben Anita minden olyan versenyen indul, ahol lesz kategóriája.

Kezdő versenyzőről lévén szó, nagyon fontos lenne a színpadi rutin megszerzése, így remélem, Anita nem csak egy versenyen indul majd, hanem végig versenyzi az egész tavaszi idényt.
Minden versenyző esetében nagyon fontos a színpadi mozgás, önmagában a jó fizikum nem elég a sikerhez, azt a fizikumot meg is kell tudni mutatni, a felkészülés több hónapjának pont ez az értelme, hogy egy adott pillanatban, tíz perc alatt kell meggyőzni a bírókat arról, a versenyző felkészült, és ő a legjobb.

Ehhez rengeteg gyakorlásra van szükség, főleg a kezdők esetében.
Remélem, Anita nem hanyagolja el a gyakorlást, és képes lesz megmutatni a fizikumát, az adott pillanatban.
Anita felkészülését végig kísérjük a bodysporton.
Vida Zoltán
Megjelent: 1327 alkalommal