csütörtök, 08 november 2007 21:21

Még nagyobb izomkat akarsz? Szakács Sándor elárulja a titkát!

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)
Izmokat akarsz? Még nagyobb izmokat? Szakács Sándor (video) elárulja titkát!

Maximális izomzatnövekedés az új aminosav TOTAL SOLUTION technológiával!

A 2007 őszi versenyszezonra három új Peak Performance termékkel volt módomban felkészülni, melyek még a magyar piacon csak novemberben lesznek elérhetőek! Ha hihetetlen mértékű izomnövekedést szeretne, akkor el kell olvasnia ezt a cikket! Ha nem érti, vagy túl sok az információ, olvasson tovább a http://www.peak.ag weboldalon, én tömören felvázolom miért ezek az ALAP kiegészítőim!Bizonyára Ön is tudja, hogy az esszenciális aminosavak (eaa-k), de legfőképpen az L-leucin, L-isoleucin, és az L-valin (tehát a bcaa-k, az elágazó-láncú aminosavak) közvetlenül szabályozzák és irányítják az új izomfehérje képződését, mely azt jelenti, hogy az izomzat növekszik. Ennek a folyamatnak az egyszerű animációját megtekintheti a http://www.peak.ag-n. Ahhoz, hogy meginduljon ez az izomszövet építés a szervezetben, ahhoz, e fenti aminosavaknak túlnyomásban kell lenniük a sejteket körülvevő sejtek közötti térben. A leghatékonyabb módszer ahhoz, hogy elegendő eaa/bcaa legyen az izomépítés megindulásához eme térben, gyógyszer tisztaságú aminosavak infúziójának befecskendezése szükséges egyenesen a vénába. Az infúziók használata azonban nem a legegyszerűbb megoldás, bár néhány amerikai sportoló időről időre felbukkan a kórházakban az aminosav infúziójának bekötése céljából. Például a világklasszis Dr. F. Hadfield erőemelő, még írásban is publikálta kiváló eredményeit az aminosav infúziókat illetően. Németországban ezek az infúziók többnyire orvosi rendelvényre érhetőek el, és profi sportolók ágyhoz kötött sérülései vagy megbetegedései esetén alkalmazzák, mert ez a módszer stabilizálja még betegség esetén is a meglévő izomtömeget.

A legtöbb sportoló nem engedheti meg magának az ilyen beavatkozásokat, az aminosav infúziók magas ára illetve a steril szobák hiánya miatt. Nem steril környezetben, az ilyen infúziók magas fertőzési kockázattal járnak. Amennyiben ezek a sportolók, az átlagnál erősebben akarják stimulálni az izomnövekedést eaa/bcaa-k használatával, akkor kénytelenek a szájon át szedhető formáknál maradni, melyek borzalmasan keserű aminosav porokat, vagy rengeteg kapszula esetleg tabletta bevételét jelentik. Az aminosav porok és kapszulák meglehetősen jó alternatívák (de nem ugyanolyan jók) az infúziókhoz képest, de az aminosav tabletták nem hasonlíthatóak azokhoz.

Hogy megértse a működési elvet, tudnia kell, hogy ahhoz hogy valóban, kiemelkedő eaa/bcaa túlnyomás alakuljon ki a sejtek között lévő szövetekben, ahhoz EGY BIZONYOS mennyiségű aminosavnak kell KÖZVETLENÜL a vérbe kerülnie, ahonnan KÖZVETLENÜL a sejtek közötti térbe juthatnak. Az aminosav infúziók oldott állapotban lévő aminosavakat juttatnak közvetlenül a vérérbe, melyeket a vér azonnal képes az izomsejteket körülölelő sejtek közötti térbe juttatni, és a bcaa/eaa túlnyomás már meg is van az izomzatépítéshez 10 perccel az infúzió bevitele után. A szájon át szedett aminosavaknak (porok vagy kapszulák) minimum 15 percre szükségük van, amíg az első aminosavak felbukkannak a vérben, de ezután az aminosav mennyiség növekszik, és a csúcsot kb. további 20 perc múlva éri el a szervezet. A vérben lévő aminosav mennyiség csúcsra érése után, még mindig nem az összes aminosav kerül a vérbe amit Ön bevett (akár por akár kapszula formában), hanem csak a nagy részük. Ekkor a maradék aminosav mennyiség még mindig az emésztőcsatornában van, és csak a feloldása után léphet a vérbe, mely további 20 percet jelent.
Ha Ön belenéz egy élelmiszerkémiai könyvbe, láthatja, hogy az eaa-k/bcaa-k többsége nem oldódik egykönnyen – pl. csak 2,2 g l-leucin képes feloldódni 100 ml vízben, az ízük pedig borzalmasan keserű. E két tényező miatt a szájon át bevett eaa-k/bcaa-k nem annyira hatékonyak, mint az infúziók. Annak ellenére, hogy a kapszulák elfedik az aminosavak keserű ízét, az emésztő rendszernek akkor is szüksége van némi időre az aminosavak feloldásához, és vérbe juttatásához, ahonnan aztán sejtek körüli térbe kerülhetnek, és izomnövekedést indukálhatnak.

Hogy az eaa-k/bcaa-k gyorsabban a sejtek körüli térbe jussanak, ahhoz az aminosav port vízben kellene feloldani a szájon át történő bevétel előtt. Egy ilyen oldat, majdnem olyan gyors lenne, mint egy aminosav infúzió. Ön mindössze csak 10 percet veszítene az oldat bevétele után, az infúzióval szemben. (ennyi idő kell ahhoz hogy az aminosavak az emésztőrendszerből a vérbe jussanak) Amennyiben Ön megpróbálná feloldani az aminosav kapszuláit, látná hogy ez lehetetlen, főképpen ha nagy dózist szeretne feloldani – sőt, nem örülne az oldat keserű ízének sem! A kereskedelemben kapható folyékony szabad aminosav ampullák, és oldatok, az aminosavak rossz íze miatt, csak igen alacsony mennyiségeket tartalmaznak. Ha olyan terméket talál, mely ’folyékony aminosav’, és nem rossz az íze sem, sőt elég nagy mennyiségeket tartalmaz, akkor az bizony nem szabad formában lévő eaa vagy bcaa, hanem hidrolizált fehérje, mely peptideket tartalmaz. Az ilyen hidrolizátumok nem sok befolyással bírnak az izomzatnövekedésre, mert az ilyen termékekben nemcsak hogy alacsony az eaa/bcaa mennyiség (a fehérje hidrolizátumok több mint 50%-a nem esszenciális aminosav!), hanem ezek az aminosavak nem szabad, hanem peptid formában vannak, tehát nem képesek azonnal a sejtek közötti térbe jutni.

Ha ezeket a biokémiai tényeket összegezzük, láthatjuk, hogy nem olyan egyszerű dolog a szájon át bevehető bcaa/eaa-kkal különösen nagy túlnyomást létrehozni a sejtek közötti térben, mint egy infúzióval. A gyakorlatban azzal kell kalkulálnia, hogy Önnek legalább 2-3szor nagyobb mennyiségű eaa/bcaa-kat kell bevennie, mintha azt infúzióval adatná be magának, ahhoz, hogy elérje ugyanazt a fokú izomfehérje szintézist. Ez durván azt jelenti, hogy ha Ön 20-30 g eaa/bcaa-kat vesz be, ebből kb. 10 g eaa/bcaa jut a vérébe az emésztőrendszeréből azonnal, mely egyenértékű 10 g eaa/bcaa egyenesen a véráramba beadott infúzióval!
Ha figyelmesen olvasta végig az eddig leírtakat, láthatja hogy kizárólag aminosav porokról, kapszulákról vagy vízzel elkevert aminosav porokról írtunk, és tablettákról nem. Az aminosav tablettáknak sokkal több időre van szükségük ahhoz, hogy a vérben felbukkanjanak, és a legtöbbször sosem érik el azt a bizonyos csúcs-aminosav-mennyiséget a véráramban. A tabletták esetében a szervezet órákig tördeli (emészti) azok aminosav tartalmát, melyek végül a vérbe kerülnek, azonban sokkal kisebb adagokban mint a szabad aminosavaknál, és főképpen sokkal lassabban. Megjelentek a piacon új, gyorsan ható tabletták is – kaplettek, melyek olyan tabletta-készítmények, melyek hozzáadott kémiai anyagokat tartalmaznak, ezzel gyorsabb hozzáférést biztosítva a szervezet számára. Még ebben az esetben is, a szabad aminosavakhoz képest ezek a termékek borzasztóan lassúak.

A Total Solution Technology (TST) teszi lehetővé, hogy vízoldható, gyors eaa vagy bcaa porokat állítsunk elő (eaa vagy bcaa-malate kémiai nyelven), mely már egy jó ízű, magas aminosav dózisú folyadék. Az ilyen kellemes ízű eaa/bcaa italok azon az elven működnek, mintha Ön aminosav infúziót inna meg. Az izomfehérje szintézisre, tehát az izomzatnövekedésre tett hatása a TST-EAA és a TST-BCAA készítményeket tekintve egyenértékű az eaa/bcaa infúziók hatékonyságával! Az egyetlen eltérés, hogy a TST italok 10 perccel később indítják az izomfehérje növekedést bevétel után, mint az infúzió esetében, azonban az aminosav dózis viszonyítva a hatékonysághoz, egy az egyben ugyanaz a TST-ital, és az infúzió esetében!

Ahhoz hogy maximális izomfehérje növekedés lépjen fel, Önnek 10-15 g eaa/bcaa infúziót vagy 10-15 g TST-EAA/BCAA italt vagy 20-30 g eaa/bcaa port vagy 20-30 eaa/bcaa kaszulát kell bevennie. (1000 mg-os kapszulák esetén). Alacsonyabb mennyiség szintén stimulálja az izomnövekedést, például már 7 g bcaa por különösen felfokozott izomfehérje képződést indukál. (azonban ez nem a maximálisan elérhető legnagyobb válasz, fentebb említettük a max. mennyiségeket)

Ez az új technológia, mely az infúziók helyett az Ön kezébe adja az EAA/BCAA-TST italokat, kizárólag az Európai Táplálék kiegészítő gyártó, a Peak Performance Products SA termékrepertoárjában szerepel!

A következő cikkemben átfogó protein/aminosav fogyasztási javaslattal, étrenddel, és az ezzel kapcsolatos ismeretekkel fogok foglalkozni a http://bodysport.hu hasábjain!
Megjelent: 625 alkalommal